Aan het Chiba Institute of Technology in Japan heeft een groep studenten onder leiding van associate professor Shuro Nakajima een robot rolstoel ontwikkeld voor wie obstakels als een trap geen enkel probleem oplevert.

De robot kan  met behulp van de vierwielaandrijving en vijf assen een verscheidenheid aan bewegingen maken. Normaal gesproken rolt hij mee op zijn wielen, maar als er een stap of sloot, gebruikt hij zijn wielen als benen. Alles wat de gebruiker moet doen is met behulp van een joystick vertellen welke richting hij uit wil. De robot beoordeelt automatisch het omringende terrein en kiest voor de juiste bewegingen.
Als een sensor een stap detecteert, berekent de robot of hij zijn been op de juiste wijze kan tillen. Hij kan niet zijn wielen meteen verhogen meteen, de stuurinrichting aan de achterzijde zorgt ervoor dat er allereerst voldoende stabiliteit ontstaat. Wanneer de wielen stabiel kunnen worden verhoogd, heft de robot  zijn poten.
Een andere bijzonderheid is dat de robot rolstoel zijn wielen kan “uitlijnen”, en zijn  stabilisatoren uitstrekken naar links en rechts, waardoor het eenvoudig is om te keren, zelfs in een nauwe ruimte.