kind-ziekenhuis-pixabay
Foto: Pixabay

De kinderafdelingen van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, tot voor kort verdeeld over de locaties VUmc (De Boelelaan) en AMC (Meibergdreef), zijn eind 2021 samengevoegd op locatie AMC. Op locatie VUmc is hierdoor geen Ronald McDonald Huis meer nodig. Ronald McDonald Huis VUmc sluit daarom per 15 maart 2022 de deuren.

Ronald McDonald Huizen VUmc en Emma Amsterdam gaan samen verder op de locatie Meibergdreef. Huis Emma biedt dan een warm thuis aan alle families waarvan het kind wordt behandeld in het Emma Kinderziekenhuis, onderdeel van Amsterdam UMC. De Huizen zijn meer dan een bed vlak bij het ziekenhuis; ze zijn voor ouders van zieke kinderen een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers.

Gezinnen

Ronald McDonald Huis VUmc heeft de afgelopen 23 jaar ruim 17.000 gezinnen opgevangen. Aafke de Haan, manager Ronald McDonald Huizen Amsterdam: “We zijn alle vrijwilligers, sponsors en donateurs die zich de afgelopen jaren met hart en ziel hebben ingezet voor Huis VUmc ontzettend dankbaar. Samen hebben wij het écht het verschil gemaakt voor gezinnen met een ziek kind.”

Grootschalige renovatie

Om ook in de toekomst alle gezinnen te kunnen opvangen wordt Huis Emma Amsterdam vanaf het voorjaar 2022 gerenoveerd, verbouwd en verduurzaamd. Tijdens deze renovatie kunnen gezinnen met een ziek kind terecht op een tijdelijke locatie, op enkele minuten loopafstand van het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC. Naar verwachting heropent Huis Emma haar deuren in het voorjaar 2023.