Relinde Weul - portretfoto voor het Sint Jansdal Ziekenhuis
Foto: Igor Roelofsen

Medio maart vertrekt Relinde Weil als voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Lelystad. Zij stapt over naar dezelfde functie bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Ze volgt daar de inmiddels vertrokken Piet-Hein Buiting op.

Relinde Weil is van huis uit bedrijfsdeskundige. In het verleden werkte zij onder andere bij de NS, McKinsey en Nike. Sinds 2007 is zij werkzaam in de zorgsector, aanvankelijk in de zorg voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. In 2016 werd zij benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van het St Jansdal Ziekenhuis.

In de zeven jaar RvB van St Jansdal heeft zij de doorstart van het ziekenhuis in Lelystad meegemaakt, waarmee St Jansdal in omvang verdubbelde. Sinds de overname van het voormalige MC Zuiderzee in Lelystad horen onder meer poliklinieken in Dronten en Zeewolde tot het St Jansdal.

Andere grote management-issues in Weils bestuursperiode waren vanzelfsprekend de coronacrisis en de implementatie van het IZS/EPD Epic.

De RvT van St Jansdal  richt zich de komende tijd op het vinden van een opvolger voor Weil.