Internationaal medisch IT en cybersecurity bedrijf Sectra (STO: SECT B) heeft een vijfjarig contract getekend voor haar Radiologie Beeldmanagement  oplossing met het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC). De uitgebreide toolset van de oplossing helpt bij het stroomlijnen van de radiologie workflow. Dit zorgt voor meer efficiëntie tijdens het diagnosticeren en betere patiëntenzorg.

De Sectra oplossing geeft de radiologen van het MUMC toegang tot alle radiologiebeelden, tools en informatie vanuit één workstation, overal in het ziekenhuis. Radiologen zijn hierdoor in staat om zowel studies te beoordelen als actiegerichte rapporten te creëren, allemaal vanuit één applicatie.

“Maastricht Universitair Medisch Centrum is een koploper op het gebied van medische beeldvorming in Europa en we zijn vereerd met het in ons gestelde vertrouwen,” zegt Dr. Torbjörn Kronander, President en CEO van Sectra. “Met een gedeelde visie op de multidisciplinaire aanpak voor beeldvorming, kijken we ernaar uit om samen te werken aan betere en effectievere zorg.”

Het MUMC is een samenwerkingsverband van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences van de Universiteit Maastricht. Het contract is getekend in oktober 2019 en de oplossing zal naar verwachting ongeveer 210.000 onderzoeken per jaar faciliteren.

Sectra’s radiologie beeldmanagement oplossing, zoals gekocht door het MUMC, is onderdeel van Sectra’s enterprise imaging aanbod. De oplossing levert een gemeenschappelijke strategie voor alle behoeften rondom medisch beeldmateriaal, verbetert de patiëntenzorg en verlaagt de operationele kosten. De schaalbare, modulaire oplossing ondersteunt de meest beeldintensieve afdelingen—radiologie, mammografie, pathologie, cardiologie en orthopedie. Omdat ze op hetzelfde technische platform zijn gebouwd, kunnen klanten eenvoudig één afdelingsoplossing uitbreiden naar een complete enterprise oplossing. Lees meer over Sectra enterprise imaging  en waarom Sectra PACS al 6 jaar op rij “Best in KLAS” is op https://medical.sectra.com/.