Siemens Healthineers heeft de Magnetom Vida gepresenteerd. De innovatieve MRI-scanner is wereldwijd de eerste die is uitgerust met BioMatrix-technologie, een nieuwe scantechnologie voor MRI-onderzoek. De intelligente software maakt scannen uitgebreider, patiëntvriendelijker en sneller. Hierdoor is uit de scans meer informatie te halen dan voorheen en kunnen artsen patiënten voorzien van een gericht behandelplan. De Magnetom Vida zet hiermee grote stap richting gepersonaliseerde zorg. Siemens Healthineers heeft de Magnetom Vida ontwikkeld middels een intensieve samenwerking met haar klanten.

 

 

Techniek past zich aan de patiënt aan
De Magnetom Vida houdt rekening met de fysieke en fysiologische eigenschappen van patiënten. De soft- en hardware van MRI-scanner zorgen ervoor dat iedere patiënt snel, nauwkeurig en patiëntvriendelijk gescand wordt. Dit geldt ook voor het scannen van obese of astmatische patiënten. Dankzij de automatische patiëntpositionering, gebaseerd op intelligente lichaamsmodellen, wordt de scantafel automatisch naar de correcte positie verplaatst. Patiënten hoeven dankzij de technologie niet langer hun adem in te houden of stil te liggen en zijn hierdoor minder tijd kwijt aan het onderzoek. Met een intuïtieve touchscreen gebruikersinterface is het voor laboranten tevens eenvoudig om de MRI-scanner te bedienen.

 

Nieuwe technologie voor meer nauwkeurigheid
De scanner met BioMatrix-technologie beantwoordt de vraag naar de groeiende behoefte aan complexer onderzoek met behulp van precisiescans. De Magnetom Vida garandeert een verbeterde beeldkwaliteit ten opzichte van systemen uit vorige generaties en versnelt het scanproces met 30 procent, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het onderzoek.

 

Kees Smaling, algemeen directeur bij Siemens Healthineers: “De druk op de gezondheidszorg neemt wereldwijd toe. Wij streven ernaar om zorgaanbieders het beste uit zichzelf te laten halen, met gebruik van producten en oplossingen die de efficiency verhogen en kosten verlagen. Dit doen wij altijd samen met onze klanten en op basis van uitgebreid onderzoek. De Magnetom Vida is hier een mooi voorbeeld van. De MRI-scanner levert radiologen de beste gegevenskwaliteit en uitgebreide scaninformatie, zodat zij voor hun patiënten een gepersonaliseerde therapie kunnen ontwikkelen. Zo verbeteren we met nieuwe technologie de kwaliteit van de zorg én reduceren kosten.”

Bron en foto: Siemens Healthineers