Archieffoto vegaburger ter illustratie. Foto: Alesia Kozik / Pexels.com

Onder de naam Carbono Cero lanceerde Sodexo onlangs acht CO2-neutrale recepten. De Louisiana Burger en Double Dip Korean Wings zijn twee van de eerste recepten die inmiddels al op enkele locaties van Sodexo te verkrijgen zijn. Sodexo streeft ernaar om in 2025 een derde van de menu’s plantaardig te maken.

Sodexo heeft de acht gerechten ontwikkeld samen met Quorn. Deze producten zijn gemaakt van Quorn’s eiwitrijke proteïne met veel vezels. Bovendien bevatten de producten weinig verzadigde vetten.. Elke portie van deze gerechten bevat maximaal 500 gram CO2. Dit wordt berekend met behulp van Klimato, een wereldwijd geaccrediteerde CO2-berekeningstool. En om te garanderen dat elke portie echt CO2-neutraal is, compenseert Quorn alle resterende koolstof met gecertificeerde projecten die CO2-uitstoot vermijden of verminderen.

Positieve reacties

Naast het streven om een derde van de gerechten plantaardig te maken, wil Sodexo de voedselverspilling met 50% verminderen en de CO2-uitstoot met 34% verlagen. De eerste reacties van gasten op de nieuwe gerechten waren positief, meldt het bedrijf. De proef met de Carono Cero gerechten wordt nu uitgebreid naar 30 locaties.

Bron: Sodexo