Medisch specialisten van OLVG hebben toegang tot alle radiologische beelden op mobiele apparaten. Ontmoetingen met patiënten worden een stuk eenvoudiger en het aanvragen van peer reviews wordt hierdoor makkelijker, zelfs wanneer specialisten werken vanuit een andere locatie.

“Als arts wil ik in staat zijn mijn patiënten relevante beelden te laten zien als we het over hun casussen hebben.” zegt Felix Kreier, kinderarts in OLVG. “Eerder was ik beperkt omdat mijn werkstation niet meegenomen kon worden en de patiënten niet altijd in staat waren om naar mijn bureau te komen. Met de nieuwe mobiele oplossing, mede mogelijk gemaakt door Sectra en Epic, heb ik snel en eenvoudig, waar ik ook ben, toegang tot de beelden. Dit maakt het veel makkelijker voor mij te overleggen en casussen te bespreken met patiënten en mijn collega’s.

Onno Gabel, hoofd Informatisering van OLVG, voegt toe: “Iedereen heeft tegenwoordig alle informatie bij de hand – waarom medische beelden niet? De integratie tussen Epic, Sectra en ons IT-beleid realiseert een veilige oplossing voor een eenvoudige toegang en het bekijken van beelden binnen en buiten het ziekenhuis. De oplossing is geaudit door een extern bedrijf in opdracht van het ziekenhuis.”

De oplossing is gerealiseerd door integratie van de Sectra zero-footprint viewer, UniView, met Epic’s Haiku en Canto mobiele applicaties voor smartphones en tablets.

Bron: OLVG