De Noorderbrug aan de Laan Corpus den Hoorn mag met recht bijzonder genoemd worden.
Dit voormalige kantoorgebouw dat ruim tien jaar lang leegstond, werd in slechts één jaar tijd uitgebreid met vijf verdiepingen, kreeg een aansprekende woontoren en een compleet nieuwe inrichting. Het Programma van Eisen en Wensen werd in nauw overleg met cliënten, familieleden en medewerkers samengesteld. Zij hebben meegedacht over de inrichting van het gebouw maar ook over de inrichting van de zorgprocessen.
De inrichting van het wooncentrum is in handen van toonaangevende interieurarchitecten en wijkt in alle opzichten af van traditionele zorginstellingen of tehuizen. In nauw overleg met projectinstallateur van der Weerd installatietechniek uit Franeker en de eindklant realiseerde Trilux zowel binnen als buiten een aansprekend lichtplan met LED armaturen. Door de speelse en frisse inrichting van het wooncentrum werd ook de lat voor de verlichting hoog gelegd.
trilux2
Speels en fris lichtplan
Door de Trilux Solvan armatuur in gangzones als scheve lichtlijnen te monteren, krijgt het pand een eigentijdse en eigenwijze uitstraling. De krachtige Inperla Ligra downlighters in de overige gangzones en grotere ruimtes zorgen voor ruim voldoende en uiterst efficiënt licht. Diverse richtbare LED spots maken het lichtplan compleet en zorgen voor een frisse aanblik.
Het volledige lichtplan is afgestemd op de eisen en wensen van de architect en komt geweldig tot haar recht in combinatie met het kleurrijke lijnenspel op het plafond, de authentieke kleuren en patronen op de muren en de frisse uitstraling van de vloeren.
Vervolg buiten
Het Trilux lichtplan krijgt buiten een vervolg. Hier heten de robuuste energiezuinige armaturen de bezoekers reeds buiten het pand een warm welkom. De door Trilux oegepaste wand-, bolder- en mastarmaturen wijzen buiten in het donker de weg en geven een aangenaam gevoel van veiligheid. Ze geven het gebouw ook buiten een eigen gezicht, en maken de renovatie helemaal compleet
Bron: Trilux