Ziekenhuis St Jansdal gaat één softwaresysteem inzetten ter ondersteuning van de personele, financiële, logistieke en inkoopprocessen. Hiervoor kiest het St Jansdal voor AFAS ERP. Dit betekent voor medewerkers en leidinggevenden één ingang voor de ondersteunende processen, eenduidige informatie door het hele proces en geïntegreerde stuurinformatie.

 

Op dit moment maakt het ziekenhuis gebruik van meerdere systemen ter ondersteuning van de bedrijfsvoeringsprocessen. AFAS biedt één systeem waarin alle processen plaatsvinden en samenkomen. Dit betekent vermindering van handmatige werkzaamheden, kostenbesparing en verbetering van de integratie tussen systemen en processen.

 

Eenheid en eenvoud

“Wij willen graag meer eenheid in de systemen en eenvoud voor onze huidige en toekomstige medewerkers. Daarom is de keuze op AFAS gevallen”, vertelt Robbert Dijkhuizen, manager IAMT St Jansdal. “Het invoeren van personele gegevens, uitwisselen van documenten (zoals arbeidscontracten, loonstroken en facturen), maar ook het inkopen van goederen gaat allemaal via hetzelfde systeem. De software van AFAS stelt ons ook in staat om de domeinen van ERP en EPD met elkaar te verbinden en eenvoudig relevante stuurinformatie te ontvangen.”

 

Stap voorwaarts

Gerben Eversdijk, commercieel Manager bij AFAS Software: “Met de overgang naar één totaal ERP systeem zet het St Jansdal een enorme stap voorwaarts in de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering. De gebruiksvriendelijkheid en volledigheid van het systeem, de Pocket app, maar ook het marktleiderschap van AFAS binnen de ERP- en eHRM gebruikende ziekenhuizen dat zekerheid geeft over de doorontwikkeling in de toekomst, waren belangrijke redenen voor St Jansdal om AFAS te kiezen.”

 

Een projectteam met daarin medewerkers van de afdelingen HRM, Financiën & Control en Inkoop en Logistiek zet zich in om de bestaande zeven systemen om te zetten naar één systeem. Alle functionaliteiten worden op hetzelfde moment in gebruik genomen. Dit vanwege de samenhang van de koppelingen van modules.

 

Het streven is dat AFAS per 1 januari 2020 in gebruik wordt genomen.