Diagnostisch centrum star-shl realiseert in samenwerking met Siemens Healthineers een van de grootste laboratoriumstraten van Nederland. De nieuwe oplossing stelt star-shl in staat meer monsters te analyseren. Dagelijks wordt materiaal van ruim 7.000 patiënten verwerkt. Voor 12 uur geprikt betekent voor 17 uur gerapporteerd. De nieuwe track verwerkt gemiddeld 18.000 buizen per dag. Hierdoor kunnen zorgprofessionals sneller én accurater diagnoses stellen. Dankzij de nieuwe flexibele laboratoriumoplossing zet star-shl een belangrijke stap in het creëren van een modern en innovatief laboratorium. De overeenkomst heeft een duur van 7 jaar.

Astrid van der Put, lid raad van bestuur, bij star-shl: “Deze nieuwe labstraat maakt het voor huisartsen en andere zorgprofessionals mogelijk om sneller en accurater diagnoses te stellen, met een gerichtere behandeling als resultaat. Daar plukt de patiënt de vruchten van en daar gaat het uiteindelijk om. Wij willen goed inspelen op de toenemende vraag naar diagnostiek en tegelijk de zorg betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig houden. De groeiende behoefte naar analyses vraagt om een flexibele en betrouwbare laboratoriumoplossing. Samen met Siemens Healthineers creëren we het grootste laboratorium van Nederland dat daarin kan voorzien. Een mooie stap die past bij de ambities van star-shl.”

Nieuwe Atellica Solution
Behalve de track levert Siemens ook Atellica Solution voor de chemie-testen. Hiermee krijgt star-shl de nieuwste generatie innovatieve analyseapparatuur. Naast het leveren van apparatuur, verzorgt Siemens Healthineers het onderhoud van de laboratoriumstraat en de opleiding van medewerkers van star-shl.

Kees Smaling, CEO bij Siemens Healthineers Nederland: “Er liggen enorm veel kansen om de gezondheidszorg ook op laboratoriumniveau te verbeteren en we delen de ambitie van star-shl om de zorg betaalbaarder en beter te maken. Een component van de laboratoriumstraat, de Atellica Solution, is ontwikkeld op basis van de vraag van onze klanten en na uitgebreid onderzoek van markttrends. Het resultaat is een baanbrekende innovatie, die veel meer gebruiksvriendelijkheid en workflow-optimalisering biedt. Zo kunnen onze klanten zich concentreren op hun business zelf en op het verbeteren van klinische resultaten, en zijn ze minder tijd kwijt aan procesorganisatie. We zijn er trots op dat we samen met star-shl hun laboratorium gaan inrichten en helemaal gereed maken voor de toekomst.”

Bron: Siemens Healthineers