Voor het nieuwe OK-centrum van UMC Utrecht spelen emissiearme bouwmaterialen een belangrijke rol. Daarom is er bewust gekozen voor de rubber vloerbedekkingen van nora, die gecertificeerd zijn met het Finse ecolabel M1, het hoogst haalbare op het gebied van duurzaam bouwen.

Voor het nieuwe OK-centrum van UMC Utrecht, met een oppervlakte van 10.000 m2, zijn lage exploitatiekosten van groot belang. Volgens de wensen van de opdrachtgever moest de vloerbedekking van de hoogste kwaliteit zijn en tegelijk het moderne design van UMC Utrecht onderstrepen.

Eenvoudig en rendabel te reinigen
Door hun dichte gesloten oppervlak zijn rubber vloerbedekkingen van nora uiterst slijtvast, laten ze zich eenvoudig reinigen en zien ze er ook na jarenlange intensieve belasting nog uit als nieuw. Bovendien hebben ze in tegenstelling tot andere elastische vloerbedekkingen geen coating nodig. Hierdoor zijn ze ook op de lange termijn de meest rendabele oplossing, omdat 90 % van de levenscyclus kosten voor een vloerbedekking bestaat uit onderhoudskosten.

Geen weekmakers
Nora rubber vloerbedekkingen bevatten geen weekma­kers (ftalaten) en halogenen (bijvoorbeeld chloor). Hierdoor zijn ze niet alleen milieuvriendelijk, maar blijven ze na het leggen in tegenstelling tot andere soorten vloerbedekking ook maatvast en krimpen ze niet. Hierdoor garanderen de producten van nora een gezond binnenklimaat, waardoor ze al in 2006 werden onderscheiden met het milieu keurmerk ´De Blauwe Engel´.

Uitstekende hygiënische eigenschappen
Ook wat hygiëne betreft overtuigen de rubber vloerbedekkingen: Ze zijn ongevoelig voor vuil en bestand tegen oppervlakte-desinfectiemiddelen. Daarnaast laat een kortstondige inwerking van op­losmiddelen, verdunde zuren of logen geen spo­ren na. Zelfs jodium/chloorhexidine bevattende huiddesinfectiemiddelen kunnen eenvoudig en zonder achterblijvende resten verwijderd worden. In tegenstelling tot andere elastische vloerbedek­kingen hoeven nora rubber vloerbedekkingen niet gecoat te worden. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar maakt ook continubedrijf mogelijk – 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Vooral in operatiecomplexen is dat van groot be­lang, omdat deze een aanzienlijke bijdrage leveren aan het economisch succes van ziekenhuizen. Ook in dit opzicht blijken nora rubber vloerbe­dekkingen met hun lange levensduur een uitste­kende keuze te zijn.

Voor meer informatie en contact, zie: www.nora.com

Fotobijschrift: UMC Utrecht operatiecentrum noraplan sentica

Bron: nora