Tot 1 december 2015 kan je je stem uitbrengen voor de Medische Inspirator 2015.
Welk project vind jij het meest inspirerende voorbeeld van een samenwerking tussen een patiënt en een onderzoeker om het leven van de patiënt te verbeteren? Like één van de filmpjes over de 3 kanshebbers op de Facebookpagina ‘Patiënt zoekt onderzoeker’.
De 3 kanshebbende projecten
Enzymtherapie voor dwarslaesiepatiënten, drs. C. Jeanmaire (Stichting Endparalysis) en prof. dr. J. Verhaagen (NIN).
Een nieuw middenrif voor kinderen met een aangeboren breuk (hernia diafragmatica) dhr. F Meijer (Platform CHD) en dr. S.M.B.I. Botden (Radboudumc)
Een genetische therapie voor erfelijke dementie en beroertes (CADASIL) drs. T. Delanoy (Stichting Platform CADASIL) en dr. S.A.J. Lesnik Oberstein (LUMC)
De prijs
Het winnende project krijgt € 50.000. De prijs komt vanuit het ZonMw-programma Medische Producten Nieuw en Nodig. De stem van het publiek telt voor 50%. De andere 50% is de stem van de jury, onder leiding van Elizabeth Vroom van het Duchenne Parent Project.
De winnaar wordt op 10 december 2015 bekend gemaakt tijdens de Date2Innovate in Nijmegen. Deze netwerkbijeenkomst voor patiënten(organisaties), bedrijven en onderzoekers wordt georganiseerd door VSOP in samenwerking met ZonMw.
Meer informatie
Lees op de ZonMw-programma Medische Producten Nieuw en Nodig meer over de kanshebbers
Stem op de Facebookpagina ‘Patiënt zoekt onderzoeker’