Van 30 mei t/m 2 juni is het weer tijd voor Support; het tweejaarlijkse event voor iedereen met een bewegingsbeperking, hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en betrokken (zorg)professionals. Naast de meest actuele informatie door middel van kennissessies, staan de nieuwste trends en technieken centraal die bezoekers zelf kunnen testen en uitproberen.

Op de beurs haal je nieuwe informatie en inspiratie op, zie je de nieuwste innovaties en kun je actief meedoen aan workshops en activiteiten. Laat je informeren in een van de zes verschillende theaters waar in totaal ruim honderd presentaties worden gegeven, die gaan van pijnbestrijding tot mobiliteit en van letselschade tot het verbeteren of aanvullen van competenties.

Zelf doen
Daarnaast is er op Support ontzettend veel om zelf te doen en uit te proberen. Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel op Support, daarom is er dit jaar in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation het Johan Cruyff Court. Kinderen – met of zonder bewegingsbeperking – kunnen hier kennismaken met totaal verschillende sporten; van rolstoelhockey en zitvolleybal tot rolstoelschermen en framevoetbal. Natuurlijk kan er ook zelf worden meegedaan.

Er is steeds meer interesse in aangepast wintersporten. Daarom komt er op Support een rollerbaan waar men kennis kan maken met aangepast snowboard en aangepast zittend en staand ski. Uiteraard onder begeleiding. Er vinden dagelijks verschillende demo’s en clinics plaats.

Verder is er op het Onbeperktplein, in samenwerking met het DELA Goededoelenfonds, elke dag van alles te beleven. Er wordt bijvoorbeeld dagelijks een demonstratie gegeven met een hulphond, maar je kunt hier ook kijken naar een modeshow van Stichting SUE’s Warriors, een rolstoeldans aanschouwen en luisteren naar het wheelchair maffia lied. Tijdens Support kunnen bezoekers met een beperking die een geweldig idee hebben om vrijwilligerswerk te gaan doen, ook deelnemen aan de DELA Goededoelenfonds Pitch.

LetselschadePAVILJOEN

Nieuw dit jaar is het LetselschadePAVILJOEN powered by LetselschadeNEWS, een stichting die zich inzet met als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de letselschaderegeling. Het paviljoen is een ontmoetingsplek voor letselschadeslachtoffers, verzekeraars, belangenbehartigers en dienstverlenende bedrijven en organisaties. Er wordt juridische deskundigheid en coaching aangeboden op diverse terreinen.

Aanwezig zijn? Support vindt plaats van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor meer informatie en registratie voor een gratis toegangskaart op supportexpo.nl

Bron: Support