NEN organiseert op 1 november a.s. een symposium over ‘Veiligheid in de medische gassen: hoe is het anno 2016?’ Voor 2008 zijn er een aantal incidenten voorgevallen. Hierdoor is er een circulaire opgesteld. Hoe staat men er nu in? Wordt er preventief gewerkt en is de circulaire geïmplementeerd of is het wachten op het volgende incident? Wat is de rol van de norm ISO 7396-1 in deze context? Tijdens het symposium wordt hier aandacht aan besteed en kijkt men vooruit.

Tijdens het symposium van 1 november as. komen verschillende sprekers aan bod. Zo wordt er een presentatie gegeven over het verloop afgelopen jaren. Verschillende experts gaan vervolgens in op thema’s zoals verwisseling van gas-lucht en wat er aan initiatieven op gang is gekomen om dit te voorkomen. Ook is er een presentatie over de Slide-index en de link met het internationale normalisatieproces én wordt de ISO 7396-1 toegelicht. Het symposium sluit af met een rond-de-tafel gesprek, waarbij de gelegenheid zich aandient om vragen te stellen en met de sprekers in gesprek te gaan.

Voor meer informatie en aanmelden, kunt u de website van NEN raadplegen.

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? Deze staan op het werkprogramma van de expertgroepen‘Medische gas- en vacuümdistributiesystemen’ en de expertgroep ‘Vacuümmeters, flow meters, slangen en ventielen’. Stuur voor deelname of meer informatie over deze expertgroepen een mail naar advies.medisch@nen.nl

Bron: NEN