Telemis, specialist in het archiveren en uitwisselen van medische beelden, heeft de volgende generatie geïntroduceerd van zijn PACS (Picture Archiving and Communication System) software. Versie 4.8 van het Telemis-Medical softwareplatform voor archiveren en uitwisselen van medische beelden bevat verbeterde functionaliteit voor diagnostische mammografie en het vergelijken van beelden. Tevens kunnen nu ook gebruikers van mobiele apparaten volledig profiteren van de krachtige visualisatiemogelijkheden. Verder vereenvoudigt de nieuwe versie het delen van de gegevens van medische beelden tussen artsen. Het maakt daarbij niet uit of ze binnen dezelfde kliniek werkzaam zijn of bij andere medische faciliteiten.

Telemis-Medical PACS 4.8 biedt nieuwe tools voor radiologen in gespecialiseerde gebieden zoals borstkanker imaging. Ook kunnen met de nieuwe software beter beelden worden vergeleken die zijn verkregen uit onderzoeken bij andere radiologische disciplines. De module voor mammografische diagnose is volledig herzien om intelligent en efficiënt beheer van digitale tomosynthese beelden mogelijk te maken en om het beheer van beeldgegevens bij multimodale behandeling te verbeteren.

De nieuwe softwareversie kan de verdubbelingstijd berekenen volgens de RECIST analysecriteria en zorgt voor directe combinatie van beeldgegevens die afkomstig zijn van multimodale onderzoeken. Radiotherapeuten profiteren van een nieuw ontworpen tool voor het bekijken van beelden en weergeven van behandeldata overeenkomstig de DICOM-RT standaard door het ondersteunen van samenwerking en overlegvoering over meerdere disciplines. Telemis-Medical PACS 4.8 biedt nu ook ondersteuning voor DICOM PDF-bestanden.

Communicatie en mobiliteit
Ook bij de ontwikkeling van de nieuwste versie van zijn software heeft Telemis zich gericht op communicatie en mobiliteit. Gebruikers van tablet computers kunnen volledige gebruik maken van de krachtige visualiseringstoepassingen om in verschillende locaties de beeldinformatie te beoordelen. Hieronder valt ook de veilige overdracht van afbeeldingen van en naar externe betrokkenen, inclusief huisartsen.

Stephane Ketelaer, CEO van Telemis Group, stelt: “In deze nieuwe versie combineren we de nieuwste ontwikkelingen in de specialistische gebieden met de mogelijkheid om beelden te versturen naar apparaten buiten de PACS-omgeving. Hiermee zorgen we voor betere communicatiemogelijkheden tussen specialisten. Met behulp van deze versie kunnen zorgprofessionals verder gaan dan het versturen van alleen de medische beelden door ook de medische context te verschaffen. Uiteraard via beveiligde verbindingen die op geen enkele manier de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens in gevaar brengen.”

Modernste technologieën
Telemis-Medical PACS versie 4.8 wordt geïntroduceerd op de jaarlijkse meeting van de Radiological Society of North America (RSNA), die van 27 november tot 2 december 2016 plaatsvindt in Chicago. Net als in vorige jaren grijpt Telemis de RSNA-manifestatie aan om zijn laatste prototypen en modernste technologieën te presenteren. Bezoekers krijgen de kans om hun inzichten te delen met ontwikkelaars en engineers van Telemis, de voordelen van de diverse op de beurs getoonde concepten te bespreken en op hun favoriete prototypen te stemmen. De kans is groot dat de concepten die tijdens de beurs de meeste stemmen krijgen, zullen worden geïntegreerd in toekomstige versies van Telemis-Medical PACS.

Bron: Telemis