Sinds kort verzorgt medisch sportgezondheidscentrum TopSupport wekelijks bij Ananz een online beweegprogramma voor cliënten: Bewegen op afstand.

Een sportcoach van TopSupport verzorgt de lessen via internet. Hij staat via een webcam live in verbinding met de deelnemers. De lessen vinden plaats in de huiskamer van woonzorgcentrum Heuvel op locatie Berkenheuvel in Geldrop.

Bewegen op afstand biedt senioren de mogelijkheid om dichtbij huis met bijvoorbeeld medebewoners of buurtgenoten te sporten. Onder begeleiding van een professionele sportcoach die te zien is op een tv scherm. De sportcoach kan de deelnemers zien en horen, hen instructies geven en eventuele vragen beantwoorden.

Bewegen op afstand is een samenwerking tussen TopSupport en OnsPlatform.tv en was reeds succesvol op locaties in Eindhoven en Geldrop. Meer informatie over Bewegen of afstand is te vinden op www.topsupport.nl/bewegenopafstand.

Het online beweegprogramma wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Landelijke Vereniging van Crematoria, Provincie Noord-Brabant, Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor en Fonds Sluyterman van Loo Ouderenprojecten.