Met de nieuwe versie van CoronaMelder kunnen gebruikers de app pauzeren. Deze pauzefunctie is handig voor zorgmedewerkers die in beschermende kleding in de buurt zijn van mensen die mogelijk corona hebben en CoronaMelder op hun telefoon hebben staan. Zoals huisartsen en medewerkers van de Intensive Care en de Spoedeisende Hulp.

In samenwerking met gebruikers wordt CoronaMelder continu verbeterd. Joris Leker is een van de makers van de app en vertelt: “De pauzefunctie was een van de meest aangevraagde verbeteringen voor de app. Door de functie te starten, houdt de app niet meer bij of de gebruiker in de buurt is van andere gebruikers van CoronaMelder. In diverse situaties kan dit handig zijn. Bijvoorbeeld als een zorgmedewerker beschermende kleding draagt en de kans op besmetting heel laag is. Of als je je telefoon achterlaat in een kluisje. De telefoon kan dan namelijk dicht bij de telefoon van een andere gebruiker van CoronaMelder zijn, zonder dat de gebruikers in elkaars buurt zijn.”

Zo pauzeer je CoronaMelder
Wie CoronaMelder downloadt en installeert, kan de app eenvoudig pauzeren met de pauzeknop. Je kunt aangeven hoelang de pauze moet duren, met een maximum van twaalf uur. Is de ingestelde pauze voorbij? Dan krijg je een melding om CoronaMelder weer te activeren. De melding herhaalt zich elke zestig minuten tot je de pauze hebt gestopt. Je bepaalt dus zelf of en wanneer je CoronaMelder weer aanzet.

Installatie van de nieuwste versie
Inmiddels downloadden al meer dan 4,5 miljoen mensen CoronaMelder. Ben jij een van hen? Dan kun je gebruikmaken van de nieuwste versie met pauzeknop door de app te updaten via de instellingen van je mobiel. Als je de app nog niet gebruikt, kun je de nieuwste versie eenvoudig downloaden en installeren. Android-gebruikers vinden de app in de Google Play Store; iPhone-gebruikers in de App Store.