Vitalys heeft een speciale app ontwikkeld die ondersteuning biedt in het ingrijpende en langdurende traject van een maagverkleining. In deze app wordt informatie gedoseerd aangeboden op het moment dat het voor echt relevant is.

De app ‘Vitalys Nederland’ zet alle stappen van het traject met de bijbehorende informatie op een overzichtelijke tijdlijn. De datum van de eerste voorlichtingsbijeenkomst en de operatiedatum bepalen het persoonlijke verloop van de tijdlijn. De app verstrekt korte berichten, die op dat moment van belang zijn. Bijvoorbeeld op de dag voor de operatie wat men wel of niet mag eten en drinken. Of na de operatie informatie over het verwijderen van de hechtingen, wat de richtlijnen zijn voor voeding en wanneer men weer mag beginnen met sporten.

Ook geeft de app o.a. uitleg en video’s over de behandeling en de verschillende operaties, veelgestelde vragen en adviezen over voeding en multivitamines en worden alle contactmomenten weergegeven.

Voor wie?
De app is op dit moment ingericht voor patiënten die een gastric sleeve of gastric bypass operatie ondergaan, maar wordt in de toekomst uitgebreid met andere bariatrische operatiemogelijkheden. De app ‘Vitalys Nederland’ kun je gratis downloaden in Google Play en de App Store.

Prijswinnende app
De app is ontwikkeld door Interactive Studios, die met deze behandelpadapp de Dutch Interactive Award en de Health App Award won.

Bekijk hier de app »

Bron en foto: Vitalys