Een goed beeldscherm is niet alleen belangrijk voor medische diagnostisering en clinical review, ook op reguliere afdelingen, in spreekkamers, bij de receptie en in it-ruimten is het gebruik van hoogwaardige en ergonomische monitoren van belang.

 

Medewerkers brengen over het algemeen veel tijd door voor een beeldscherm. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals vermoeide ogen. In deze situaties zijn de monitoren van de FlexScan-serie van EIZO ideaal. Deze zijn namelijk voorzien van innovatieve functies die de ogen ontzien. Zo meet de functie Auto-EcoView voortdurend de verandering van het omgevingslicht en optimaliseert het beeldscherm met de ideale helderheidswaarden. Volledig automatisch met behulp van een geïntegreerde sensor. Ook beschikken alle monitoren over een Paper-modus, deze modus simuleert het aangename contrast van echt papier doordat deze de hoeveelheid blauw licht van de monitor vermindert. Daarnaast zijn de FlexScan monitoren uitgerust met een ontspiegeld beeld, zodat hinderlijke spiegelingen worden geminimaliseerd.

Energie besparen

Bovenstaande functies zijn niet alleen goed voor de ogen, maar ook voor het milieu en de energierekening. Dankzij Auto-EcoView kan er maar liefst 50 procent stroom bespaard worden vergeleken met een monitor die permanent op maximale helderheid staat ingesteld. Enkele monitoren zijn daarnaast uitgerust met EcoView-Sense. Deze aanwezigheidssensor schakelt het beeldscherm automatisch uit als de werknemer de werkplek verlaat en schakelt automatisch weer in bij terugkomst. Hiermee kan additioneel nog 30 procent energie bespaard worden.

 

Ergonomie

Bij de voet van de FlexScan-monitoren staat ergonomie centraal. Medewerkers kunnen de monitorvoet draaien en kantelen naar de stand die voor de rug, nek en zithouding het meest comfortabel is. Bovendien is de monitorvoet traploos in hoogte verstelbaar en kan de monitor, afhankelijk van het model, tot op de bodemplaat van de voet laten zakken.

 

Betrouwbare prestaties

Medische instellingen zoals ziekenhuisafdelingen en eerste hulpposten moeten 24 uur per dag medische zorg bieden. Dit betekent dat de monitoren op verplegersposten en de SEH dag en nacht aan staan. Juist daarom is het van belang dat monitoren geen storingen of uitval vertonen. EIZO stelt daarom niet alleen hoge eisen aan productie en materialen, maar ook aan de kwaliteitsbewaking. Tijdens de productie worden EIZO monitoren daarom na iedere montagestap continu gecontroleerd en indien nodig worden de processtappen direct geoptimaliseerd. Voorafgaand aan de levering wordt ieder apparaat in gebruik genomen en nauwkeurig handmatig getest.

Meer informatie? Neem vandaag nog contact op met EIZO voor een vrijblijvende afspraak en/of testopstelling via 040-7600360 of info.nl@eizo.com.