De Braziliaanse afdeling Coatings en lakken van WEG, producent van industriële apparatuur, heeft een nieuwe antivirale coating ontwikkeld. De nieuwe coating, die ontwikkeld is voor gebruik op professionele machines en apparatuur in ziekenhuizen, laboratoria en medische omgevingen, maakt 99,9% van coronavirus onschadelijk binnen enkele minuten dat het in contact komt met het oppervlak.

 

De polyurethaancoating W-THANE APA 501 is gedurende de coronavirus pandemie ontwikkeld voor de vele sectoren waarvoor WEG producten en diensten levert en die ernaar streven om de hygiëne en veiligheid te verbeteren. De ontwikkeling van de coating volgt de aanbevelingen van de National Agency of Health Surveillance, de toezichthoudende instantie voor volksgezondheid in Brazilië, en is vervaardigd aan de hand van methodologieën opgesteld volgens de International Standard BS ISO 21702:2019.

 

De coating wordt aanbevolen ter bescherming van industriële apparatuur die in omgevingen met hoog risico wordt gebruikt, zoals ziekenhuizen, medische centra en laboratoria en tevens voor andere machines die binnen deze faciliteiten worden gebruikt. Daarnaast is het echter ook geschikt voor gebruik in diverse marktsectoren, zoals voor bedrijfsinstallaties en apparatuur en in het openbaar vervoer.

 

De nieuwe coating komt voort uit onderzoek en ontwikkeling bij de afdeling Coatings en lakken — een divisie van de mondiale WEG Group. De coating maakt gebruik van antivirale stoffen die ervoor zorgen dat coronavirus niet op behandelde oppervlakken kan overleven en is grondig getest voor het coronavirustype MHV-3.

“Wij sparen kosten noch moeite bij het ontwikkelen van technologieën in de strijd tegen COVID-19”, benadrukte Reinaldo Richter, hoofddirecteur van WEG Coatings. “Wij hebben een team hoogopgeleide onderzoekers tot onze beschikking voor dit project en hebben het verwachte resultaat in recordtijd bereikt.”

Net als bij alle andere verfproducten en coatings van WEG is de nieuwe antivirale coating beschikbaar in diverse kleurenschema’s voor elke medische of industriële omgeving.

Meer informatie over WEG kunt u vinden op www.weg.net.