Goed en relevant onderzoek door medisch specialisten draagt bij aan betere zorg en verdient dus een podium. Daarom heeft de Federatie Medisch Specialisten
de Wetenschaps- en Innovatieprijs in het leven geroepen. Vorig jaar reikte ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts op feestelijke wijze de eerste wetenschaps- en innovatieprijs uit. In 2019 wordt deze opnieuw toegekend; deze keer aan een medisch specialist of onderzoeksgroep die zich onderscheidt met innovatief onderzoek. Daarmee doelen we op onderzoek dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe diagnostiek en behandeling, of op vernieuwing in de organisatie van zorg.

Drie nominaties Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019

Na zorgvuldig beraad heeft de vakjury drie onderzoeken genomineerd voor de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019: de AMACING studie van de cardiologen, internisten en radiologen, de MijnIBDcoach studie van de maag-, darm-, leverartsen en de CAMELYON challenge van de pathologen. Lees meer over deze drie nominatie en bekijk de video interviews met de genomineerde onderzoekers.

Alle voordrachten Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019

Maar liefst 24 wetenschappelijke verenigingen hebben een onderzoek voorgedragen. Kijk hier voor meer informatie over deze onderzoeken.