Op dinsdagmiddag 13 november organiseert architectenbureau Wiegerinck in Luxor Live in Arnhem een symposium over de zachte krachten in het ziekenhuis met als titel ‘Is menselijke aandacht vervangbaar?’

 

Verbeterde zorg en nieuwe technieken dragen bij aan een langer leven in gezondheid voor de meeste mensen. Maar wanneer je toch ziek wordt? Wat is er dan echt belangrijk in een ziekenhuis?

Volstaan email, Skype en app? Of hebben we nog altijd werkelijke aandacht nodig, van mens tot mens? Hoe wezenlijk is het om een complexe zorgomgeving zo in te richten dat de mens tot zijn recht blijft komen? Deze vragen komen op het symposium aan de orde.

 

Het in de gezondheidszorg actieve Wiegerinck viert dit jaar haar 70-jarige bestaan, en onderstreept met dit symposium haar betekenis in het veld van de ziekenhuisarchitectuur. Gerenommeerde sprekers uit het veld van de zorg en het bouwen zullen dit onderwerp uitdiepen.

 

De ontvangst is vanaf 12:00 uur, het programma start om 13:00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via http://wiegerinck.nl/symposium/.