Zo’n 60 deelnemers hebben deelgenomen aan de workshop “Noodstroominstallaties in ziekenhuizen’ die recent werd georganiseerd door FMT Academy.

Sven Lamerichs en Ger Biesmans van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond openden de workshop, met als dagvoorzitter Peter Karsman (voormalig vice voorzitter van de NVTG), met hun relaas over wat er kan gebeuren met een noodstroominstallatie als een accu niet de juiste spanning afgeeft. Daarna ging Rients Agema van het Medisch Centrum Leeuwarden in op o.a. het belang van de leidraad Noodstroomvoorzieningen die door leden van de vereniging VENMW is gerealiseerd. Boeiend was ook de presentatie van André Korndorffer (Deerns) over het ontwerpen van noodstroominstallaties. Korndorffer ging onder meer in op de overwegingen preferent of non-preferent. In zijn presentatie na de pauze vertelde nieuwbouwcoördinator Eric van Vliet van het Amphia Ziekenhuis over de besluitvorming die binnen het Amphia leidde tot een Dynamic Rotary UPS van Hitec die voor een volledig preferente oplossing zorgt. Afsluitend vertelde Patrick Kok van deze leverancier over de diverse technische aspecten van deze installatie. Gedurende de hele middag was er veel interactie met de zaal en waren er ook veel (kritische) vragen. Binnenkort worden op deze website de presentaties van deze middag vermeld onder de kenniskring noodstroom. In editie 2 van het vakblad FMT Gezondheidszorg verschijnt een uitgebreid verslag van de workshop.

Foto: VLNR: Ger Biesmans, Sven Lamerichs, Eric van Vliet, Patrick Kok, Rients Agema, Peter Karsman en André Korndorffer tijdens de forumdiscussie.

Bron: FMT Gezondheidszorg