Yvon Jaspers opent op maandagmiddag 12 oktober zeven extra gastenkamers in Ronald McDonald Huis Utrecht.
Met deze uitbreiding hoopt het Huis, dat dit jaar precies 25 jaar bestaat, nóg meer ouders een plek te geven op loopafstand van hun kind in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Yvon Jaspers steekt maandag 12 oktober om 15.00 uur symbolisch de sleutel in het slot van de deur van de uitbreiding; zeven nieuwe gastenkamers die volledig zijn ingericht om ouders dichtbij hun zieke kind te kunnen laten zijn, juist als zij elkaar het hardst nodig hebben. Ronald McDonald Huis Utrecht kampt al geruime tijd met een wachtlijst voor een plekje in het Huis. Met deze uitbreiding op de bestaande vijfentwintig gastenkamers hoopt het management nog beter tegemoet te komen aan de vraag van ouders naar een thuis dicht bij het ziekenhuis.
Thuis ver van huis
“Het Huis is veel meer dan alleen een dak boven het hoofd”, vertelt Karin van der Aa, manager van het Ronald McDonald Huis. “Al 25 jaar vinden ouders hier een thuis ver van huis. Ze vinden er steun bij andere ouders die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden, bij de vrijwilligers die er werken en bij het management. Sommige gezinnen logeren hier één nachtje, anderen tot wel een jaar. Ik ben verheugd dat we nu nog meer ouders kunnen helpen. Dankzij de hulp van sponsoren en warme relaties hebben we deze mooie uitbreiding kunnen realiseren. Fijn dat Yvon Jaspers als ambassadeur van Ronald McDonald Huis Utrecht de openingshandeling wil verrichten.”
Yvon: ‘Ineens zat ik zelf aan het bed van mijn zieke kind’
Yvon Jaspers was al elf jaar ambassadeur van het landelijke Ronald McDonald Kinderfonds, maar maakte dit jaar op een heel andere manier kennis met de Ronald McDonald Huizen. Haar dochter Keesje viel hard van een paard en belandde op de intensive care. “Ineens zat ik zelf aan het bed van mijn zieke kind. En toen voelde ik het ook: je wilt écht alleen maar dicht bij je kind zijn”, zegt Jaspers. “Mijn dochter is er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen, maar ik wilde na deze ervaring nóg meer doen. Vanuit mijn nieuwe rol als ambassadeur van Ronald McDonald Huis Utrecht wil ik aandacht vragen voor het prachtige werk dat vrijwilligers hier dag in dag uit doen.”