Zorginnovatiebedrijf Qwiek uit Heerlen ontwikkelde een nieuwe belevingsmodule voor de Qwiek.up. Deze belevingsmodule laat mensen die niet (meer) in staat zijn om het zorghuis te verlaten, genieten van een dagje uit. Door de beelden levensgroot via de Qwiek.up op de muur of het plafond te projecteren wordt een buitenbeleving naar binnen gehaald.

Qwiek gebruikt beelden uit de natuur, zoals van bossen en de zee, én uit het meest belevingsvolle attractiepark van Nederland; De Efteling. De Belevingsmodule Efteling sluit aan op andere belevingsvolle amusementsmodules, waarin cliënten onder andere een bezoekje aan de dierentuin kunnen ervaren. Alle belevingsmodules zijn zo opgebouwd dat er voor ieder niveau en toepassing een persoonlijke beleving wordt gecreëerd.

De keuze om beelden te gebruiken van het meest belevingsvolle attractiepark van Nederland sluit volledig aan bij het thema belevingsgerichte zorg. Waar de zorg de laatste jaren vaak draait om sneller, beter en efficiënter, kiest Qwiek juist voor het centraal stellen van de beleving van de cliënt. Zo creëert de Qwiek.up een dynamische omgeving voor dementerende en bedlegerige cliënten, door het afspelen van projecties, bewegend beeld en geluid op bijvoorbeeld het plafond. Hierdoor worden cliënten zintuiglijk geprikkeld. Belevingsgerichte zorg gaat immers over het gebruiken van de zintuigen. Door bijvoorbeeld onrustige cliënten individueel en op een positieve manier te prikkelen, raken ze ontspannen.

De Qwiek.up heeft bijgedragen aan onder meer het effectief verminderen van onbegrepen gedrag bij senioren. De Qwiek.up wordt door zorgverleners die het apparaat gebruiken, gemiddeld met een 8,5 gewaardeerd.

Iedereen die de Qwiek.up en de belevingsmodules zelf wilt ervaren, kan online een gratis en vrijblijvende demonstratie aanvragen via www.Qwiek.eu/demo of telefonisch via +31(0)45 369 05 10

Over Qwiek

Qwiek zet zich in voor meer beleving in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Paul Voncken (Algemeen Directeur): “Qwiek gelooft in een betere kwaliteit van leven door middel van belevingsgerichte zorg. Het centraal stellen van de cliënt, inspelen op de individuele behoeften en meegaan in de persoonlijke beleving: Dat is waar belevingsgerichte zorg om draait. We hebben immers te maken met mensen die allemaal uniek zijn. De Belevingsmodule Efteling voor de Qwiek.up versterkt deze missie nog meer.”

Bron: Qwiek