Het comfort van mobiele apparaten als tablets en smartphones die we thuis gewend zijn, is nu ook beschikbaar in het ziekenhuisbed. LG presenteert zijn eerste multi-touch beugeltelevisie, voor een betere en veiligere ziekenhuiservaring.

Het nieuwe scherm van LG, de 15,6 inch Pro:Centric Smart TV, kan worden bevestigd aan de VESA-beugel. Zo kan de tv makkelijk worden aangepast aan de meest comfortabele houding van de patiënt. Het scherm kan echter ook door artsen worden gebruikt voor een consult, waarbij de patiënt dan zijn gegevens zoals scans en röntgenfoto’s op ditzelfde scherm kan bekijken. Zo hoeft de patiënt zijn bed hier niet meer voor uit.

Het scherm heeft naast een informerende ook een entertainende functie. Door de multitouch-functie kan een patiënt op een interactieve manier gebruik maken van video on demand en premium-zenders, maar ook ziekenhuisinformatie inzien. De IPS-technologie garandeert indrukwekkende beeldkwaliteit, zelfs vanaf verschillende hoeken en op afstand. Hij is robuust genoeg voor veelvuldig gebruik en is gemaakt van anti-bacterieel materiaal, beschermingsglas en heeft ronde hoeken.

Bron: LG