United Care uit Groningen heeft het Britse OpeMed Europe Ltd overgenomen. De Groninger fabrikant  van innovatieve transferhulpmiddelen heeft nu een 100% belang in de Britse marktleider in transferhulpmiddelen. Deze overname levert United Care een Brits, Europees en wereldwijd platform op dat de groei van het bedrijf een nieuwe impuls geeft. 

OpeMed Europe is een toonaangevend internationaal merk met een sterk mondiaal netwerk van dealers en ruime expertise in gebieden voor nichegroei. In het Verenigd Koninkrijk beschikt het over een dekkend netwerk van dealers en distributeurs. Volgens algemeen directeur Jan Stevenson van United Care consolideert en versterkt deze overname de activiteiten van United Care en OpeMed, onder meer door verbetering van de efficiëntie voor klanten. Zij profiteren van kostenbesparing door gecombineerde inkoop, de beste prijsstelling bij leveranciers en verbetering van de efficiency door gezamenlijke marketing, systeemintegratie en productontwikkeling. Het wereldwijde distributienetwerk van de Britten creëert aanzienlijke mogelijkheden voor cross-selling, met name in Europa.

 Reacties

“Wij zijn zeer ingenomen met deze overname en verheugen ons op samenwerking met het bestaande team van OpeMed Europe Ltd bij de implementatie van onze systemen en processen, zodat United Care en OpeMed internationaal – en met name in  Groot-Brittannië – nog verder kunnen groeien als de leidende speler bij patiëntenoverdracht”, zegt Stevenson.

Managing Director van OpeMed Nick Kent noemt het ‘een opwindende deal’: “Hiermee kan OpeMed de groei consolideren. Wij begonnen tien jaar jaar geleden en waren al snel de leidende speler in onze branche, onder meer dankzij baanbrekende innovaties op het gebied van transferhulpmiddelen. Deze krachtige investering stelt ons in staat om met ons bestaande team de volgende ontwikkelingsfase in te gaan.”

Over United Care en OpeMed Europe

United Care is een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van innovatieve, veilige transferhulpmiddelen, die mensen met beperkte mobiliteit in staat stellen zo zelfstandig mogelijk te blijven leven, wonen en functioneren. Uitgangspunt bij alle innovaties zijn mogelijkheden van mensen en niet hun beperkingen.

OpeMed in het Britse Farnham, Surrey is marktleider in op maat gemaakte transferhulpmiddelen zoals plafondliften, patiëntenliften, slings en aanverwante producten. OpeMed verkoopt zowel direct als via dealers in het Verenigd Koninkrijk en heeft een wereldwijd, kwalitatief hoogwaardig netwerk van dealers en distributeurs.