Internationaal medisch IT en cybersecurity bedrijf Sectra  heeft een vijfjarig contract getekend voor haar enterprise imaging oplossing met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Hiermee wordt de beeldverwerking in het gehele ziekenhuis samengevoegd in één oplossing. Dit zorgt voor efficiëntere toegang en samenwerking rondom patiëntbeelden en verlaagt de kosten en de werkdruk voor de IT-afdeling.  

 

Met ruim 12.000 werknemers is het UMCG één van de grootste ziekenhuizen in Nederland. Als Universitair Medisch Centrum heeft het drie kerntaken: het leveren van complexe zorg, het opleiden van nieuwe artsen, en het doen van onderzoek naar nieuwe technieken en behandelmethoden, geneesmiddelen en vormen van zorg.

 

“Het was belangrijk voor ons om een leverancier te vinden met een open ecosysteem, toonaangevende systeembeschikbaarheid, een schaalbare architectuur ontworpen met top-level cybersecurity en oplossingen die gebouwd zijn om de workflow efficiëntie continu te verbeteren. We delen Sectra’s visie op enterprise imaging en kijken uit naar een effectieve samenwerking met als hoofddoel betere zorg voor onze patiënten,” zegt Jan Joost Walsum, Lead Enterprise Architect bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

 

De enterprise imaging oplossing omvat alle medische beeldvorming, te beginnen met radiologie, inclusief nucleaire geneeskunde en cardiologie. Door de naadloze integratie met het Epic EPD en de bijbehorende afdelingsspecifieke subsystemen Radiant en Cupid, laat het systeem een compleet overzicht zien van het medische dossier van de patiënt en faciliteert het de samenwerking tussen afdelingen. Het UMCG zal daarnaast ook aan de slag gaan met Sectra’s vendor-neutrale AI platform om applicaties voor beeldanalyses te integreren, gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI).

 

Het enterprise imaging contract, getekend in oktober 2019, omvat het multimedia archief – het VNA – en de meest gangbare oplossing om medische beelden te bekijken – het  PACS. De oplossing zal naar verwachting ongeveer 275.000 radiologie en 10.000 cardiologie onderzoeken per jaar faciliteren.

 

Sectra’s enterprise imaging aanbod, zoals gekocht door het UMCG, levert een gemeenschappelijke strategie voor alle behoeften omtrent medisch beeldmateriaal, verbetert de patiëntenzorg en verlaagt de operationele kosten.

 

De schaalbare, modulaire oplossing ondersteunt de meest beeldintensieve afdelingen—radiologie, mammografie, pathologie, cardiologie en orthopedie. Omdat ze op hetzelfde technische platform zijn gebouwd, kunnen klanten eenvoudig een afdelingsoplossing uitbreiden naar een enterprise oplossing. Lees meer over Sectra enterprise imaging  en waarom Sectra PACS al 6 jaar op rij “Best in KLAS” is op https://medical.sectra.com/.

 

Epic Radiant en Cupid zijn geregistreerde handelsmerken van Epic Systems Corporation.