vrijdag, september 24, 2021
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Interactief webinar Kwaliteit en Veiligheid in de zorg

april 22 @ 09:00 - 16:30

€250

De zorgsector staat voor vele uitdagingen, die in het tijdperk van Covid-19 zichtbaarder zijn dan ooit: hoge werkdruk en de gevolgen van vergrijzing. Hoe kunnen we dan toch gezondheidsuitkomsten en kwaliteit van leven verbeteren? Zodanig dat we niet alleen een toekomstbestendige zorg creëren, maar ook waarborgen? Het interactieve webinar van KALCIO Healthcare B.V. op 22 april aanstaande geeft zorgverleners praktische antwoorden op deze vragen. Keynote speaker is Diederik Gommers.

Uit het Zorgbeeldportaal blijkt dat het aantal patiënten per verpleegkundige – zowel in de kliniek als op de IC – in deze tijd van Covid-19 hoger is dan onder normale omstandigheden. Aanhoudende werkdruk verhoogt het risico op ziekteverzuim, dat weer gevolgen heeft voor de beschikbare zorgcapaciteit. Covid-19 zorgt voor een crisis op het gebied van toegankelijkheid, kwaliteit en veiligheid van de zorg aan patiënten. Het maakt de noodzaak om met oplossingen te komen in een nog rapper tempo duidelijk. De huidige situatie noopt ook tot nauwere samenwerking in de zorg, zodat digitale innovatie in een stroomversnelling komt.

Het interactieve webinar Kwaliteit en Veiligheid in de zorg geeft handreikingen om met deze situatie om te gaan en informeert deelnemers over algemene trends en ontwikkelingen rond kwaliteit en veiligheid. De focus ligt daarbij op de toekomstbestendigheid van de zorg. Aan de orde komen onder meer onderwerpen als waardegedreven zorg, capaciteitsmanagement, vermindering van registratielast en de inzet van ICT.

Keynote spreker Diederik Gommers, werkzaam als intensivist bij het Erasmus MC in Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Tijdens de Covid-19 crisis neemt Gommers deel aan het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseert.

Meer informatie over het programma en inschrijven voor het webinar Kwaliteit en Veiligheid in de zorg.

Gegevens

Datum:
april 22
Tijd:
09:00 - 16:30
Kosten:
€250
https://www.kalcio-healthcare.nl/academy/symposium-kwaliteit-en-veiligheid-in-de-zorg/

Locatie

Online

Organisator

Kalcio Healthcare
Bekijk de site van Organisator