donderdag, september 16, 2021
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oprichting expertgroep Artificial Intelligence en Medische Hulpmiddelen

maart 11 @ 10:00 - 12:00

post-operatieve infecties eerder opsporen met AI-tool Periscope; graphic AI

NEN richt een expertgroep op dat gericht zal zijn op het onderwerp artificial intelligence (AI) en medische hulpmiddelen. Het doel is om verschillende partijen te verbinden vanuit verschillende perspectieven tijdens een online informatiebijeenkomst.

In 2021 is de nieuwe Europese wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen, Medical Device Regulation (MDR), definitief van kracht. Voor medische hulpmiddelen die gebruik maken van AI, brengt dit een aantal grote vraagstukken met zich mee. Bijvoorbeeld klinisch onderzoek, klinische validatie, gebruik van data, bias van algoritmes, interoperabiliteit, vertrouwen in AI, privacy en ethiek.

Expertgroep AI en Medische Hulpmiddelen
NEN streeft in 2021 naar het bijeen brengen van de verschillende initiatieven en oplossingen door de oprichting van een expertgroep AI en Medische Hulpmiddelen. Deze expertgroep heeft als doel om experts, organisaties, instellingen en initiatieven vanuit alle perspectieven met elkaar te verbinden. Er wordt een platform geboden waar (internationale) kennis en ervaringen over AI en medische hulpmiddelen bij elkaar komen.

Door gesprekken in de sector blijkt sterk de behoefte aan overzicht van de verschillende initiatieven op nationaal, Europees en internationaal niveau. En behoefte van Nederlandse experts om ook deel uit te maken van het internationale netwerk. Het vraagstuk blijkt een uitdaging, waarbij verbinding van én initiatieven én van experts van belang blijkt.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst wordt in verschillende presentaties uitleg gegeven over de expertgroep. Daarnaast gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de scope en doelstellingen voor nu en de komende tijd. NEN gaat in deze bijeenkomst in op vragen over planning, oprichting en de eigen rol in dit initiatief.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk tot 9 maart 2021 via NEN Evenementen.

Gegevens

Datum:
maart 11
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Tags:
, ,
https://expertgroep-ai-en-medische-hulpmiddelen.nen-evenementen.nl/

Locatie

Online

Organisator

NEN