agressie - alarmeringssysteem Multibel

Uit onderzoek blijkt dat agressie en geweld dagelijkse kost zijn geworden in de geestelijke gezondheidszorg. Zorgverleners voelen zich vaker onveilig. Het gevolg hiervan is meer werkstress, hoger ziekteverzuim en uiteindelijk langdurige uitval en/of arbeidsongeschiktheid. Effectief alarmeren kan voorkomen dat een risicovolle situatie ontspoort.

Een veilige werkomgeving

In een recent onderzoek onder 4000 personen van RTL Nieuws heeft 97 procent in de afgelopen drie jaar te maken gehad met verbaal geweld en 90 procent met intimidatie. Fysieke agressie is bij 40 procent voorgekomen. Maurits Knopjes, directeur van MultiBel: “Deze getallen zijn hoog, en dit gedrag blijkt dus eerder regel te zijn dan uitzondering. Met de juiste technische maatregelen voorkom je dat een situatie ontspoort en hebben medewerkers het gevoel dat ze er nooit alleen voor staan. Samen staan ze sterk.”

Noodknop gekoppeld aan smartphone

Eén druk op de noodknop is voldoende om collega’s die in de buurt zijn te alarmeren. Ze ontvangen de exacte locatie en kunnen direct assisteren. De noodknop kan als ketting, horloge of aan de broekriem gedragen worden en is verbonden met de smartphone. Alternatief kan ook een alarmcentrale worden gealarmeerd.

Zo ontstaat een veiligheidsplatform waarin naast de beveiliging van alleenwerkers ook het oproepen van de BHV en de gecertificeerde ontruimingsoplossing in één app samenkomen. En dit alles zonder extra hardware.