Mopas Monitoring Systems introduceert in samenwerking met Maastricht Instruments een medisch wetenschappelijk gevalideerd valdetectie algoritme. Dit unieke algoritme is exclusief beschikbaar in de Mopas alarmzender. In combinatie met nauwkeurige positiebepaling zijn mensen die gevallen zijn of bewusteloos raken overal en altijd direct te lokaliseren ten behoeve van een snelle hulpverlening. De alarmzender is geschikt voor bijvoorbeeld bewoners van een zorgcentrum, voor dementerende ouderen, maar ook voor medewerkers die zich in gevaarlijke situaties bevinden en alleenwerkers.

Valdetectie
Mopas beschikt als enige over een medisch-wetenschappelijk gevalideerd valdetectiesysteem waarbij automatisch een alarmmelding wordt gestuurd als de gebruiker is gevallen en niet meer beweegt. De valdetectie is uiterst nauwkeurig ontwikkeld en getest in samenwerking met Maastricht Instruments. Door de partners is gedurende 18 maanden meer dan € 400.000 aan de ontwikkeling besteed; gesteund door een innovatiesubsidie van LIOF/LimburgMakers. Mopas en Maastricht Instruments zijn voornemens om het valdetectiesysteem door te ontwikkelen naar voorspellend valgedrag c.q. valpreventie monitoring.

Slimme alarmering
Mopas valdetectie maakt gebruik van een unieke combinatie van vier verschillende detectietechnieken. Deze unieke combinatie is gekoppeld aan een intelligente methodiek voor alarmafhandeling. Hierdoor wordt de kans op een vals alarm aanzienlijk gereduceerd.

Mopas Monitoring  Systems
Mopas Monitoring Systems is ontstaan uit Ivengi.com, een webbased software-ontwikkelaar met een rijke historie aan online toepassingen. Met deze kennis is een cloud monitoring systeem voor Mopas gebouwd.

Binnen het Mopas systeem zijn functies als personenalarmering en valdetectie te combineren met ritregistratie, urenregistratie en digitale werkbonnen. Daardoor is dit systeem bij uitstek geschikt voor organisaties in de zorgsector. Het Mopas systeem is ook geschikt voor organisaties die een strenge toegangscontrole hanteren. Bij calamiteiten is direct inzichtelijk wie zich waar bevindt. De software is eenvoudig te koppelen aan bestaande oplossingen zoals elektrische sloten, bakens en bluetooth apparatuur. Organisaties reduceren hiermee het risico op calamiteiten en besparen structureel op kosten voor persoonsbeveiliging en ziekteverzuim.

Maastricht Instruments
Maastricht Instruments is een high-techbedrijf dat is voortgekomen uit Universiteit Maastricht. Het realiseert innovatieve en marktgerichte oplossingen voor de medische en life sciences-omgeving, gebaseerd op ontwikkelingen bij het Maastricht UMC+.

Bron: Mopas