Reinier de Graaf heeft haar eigen trainingscentrum op het gebied van brand- en bedrijfsveiligheid geopend. Hiermee is het Delftse ziekenhuis het tweede ziekenhuis in Nederland dat over een eigen oefenlocatie beschikt. In het centrum trainen jaarlijks 2000 medewerkers met realistische scenario’s op het gebied van brandveiligheid, ontruiming en preventie. Hiermee vergroot het ziekenhuis de veiligheid van patiënten, hun bezoekers en medewerkers. 

State-of-the-art oefencentrum
In drie containers is een state-of-the-art-oefencentrum ingericht. De oefensituaties die in de containers nagebootst worden, sluiten volledig aan op de praktijk van het ziekenhuis. Hierdoor zijn de medewerkers goed voorbereid op brand en de gevaren van rook. Daarnaast ervaren zij ook de werking van de watermistinstallatie. Deze verbruikt veel minder water dan een sprinklerinstallatie en geeft weinig waterschade. Reinier de Graaf is het eerste ziekenhuis in Nederland dat volledig uitgerust is met dit unieke systeem. Prof.dr. Carina Hilders, directievoorzitter Reinier de Graaf verrichte dinsdagmiddag op originele wijze de officiële opening. Zij arriveerde samen met Jan Bron, directeur Brandweerzorg Veiligheidsregio Haaglanden in een brandweerauto uit 1930 en wist door middel van vakkundig bluswerk een oefenbrand te doven.

“Kwaliteit en Veiligheid zijn speerpunten van Reinier de Graaf. Ik ben zeer trots dat wij onze medewerkers nu ‘in huis’ kunnen trainen en hiermee de veiligheid van ieder nog meer kunnen vergroten”, aldus Carina Hilders. Jan Bron noemt het initiatief van Reinier de Graaf een voorbeeld voor alle zorginstellingen. “Met goed getrainde medewerkers hoeft de brandweer minder vaak in actie te komen. Een win-winsituatie dus.”

Bron: Reinier de Graaf

Foto: Frank van der Burg