NEXUS Nederland heeft onlangs succesvol het EPD uitgerold op alle klinische afdelingen van Bernhoven, het ziekenhuis voor de regio Oss-Uden-Veghel. Het ziekenhuis maakt al sinds de intrek in de nieuwbouw in 2013, gebruik van het NEXUS / EPD op de polikliniek. Dokters en verpleegkundigen werken nu volledig digitaal.

Hoogste niveau
De ambitie van Bernhoven is om de bestaande zorgprocessen en werkprocedures binnen multidisciplinaire teams te evalueren, te verbeteren en digitaal vast te leggen. Hierbij is het noodzakelijk rekening te houden met de geldende standaarden. Bernhoven heeft dan ook de wens het hoogste niveau van het Electronic Medical Record Adoption Model (EMRAM) te behalen. Op dit hoogste niveau is sprake van een volledig papierloze medische omgeving. De livegang van het NEXUS / EPD op de kliniek is een belangrijke stap in de richting van deze ambitie.

De livegang was zorgvuldig door Bernhoven en NEXUS voorbereid. Naast de inrichting van de systemen, is ook veel aandacht besteed aan de inrichting van de werkprocessen. Met name de veranderingen voor de verpleegafdelingen, zoals het proces rond visitelopen, waren behoorlijk. NEXUS heeft daarom voorafgaand aan de livegang honderden eindgebruikers/verpleegkundigen opgeleid, om zo een zo breed mogelijk draagvlak te creëren.

Jan-Eric Slot, directeur ICT Bernhoven: ‘Een geweldige stap voorwaarts, we zijn erg blij dat we nu volledig digitaal zijn. Zo bieden wij samen eigentijds de allerbeste zorg aan onze patiënten.’

Mary van der Torre, projectmanager NEXUS Nederland: ‘Dit was één van de best verlopen livegangen van NEXUS. Heel blij zijn we met de communicatie tussen alle deelnemers. Nieuw was de WhatsApp-groep, waardoor projectteam en keyusers goed werden geïnformeerd.’