De JBZ Zorgapp is weer uitgebreid. Vanaf maandag 28 november kunnen ook patiënten die een longoperatie krijgen, gebruik maken van de JBZ Zorgapp. De app is bedoeld om patiënten te informeren over wat zij kunnen verwachten op de dag van de operatie. Patiënten kunnen via de app ook een voorlichtingsfilmpje over de longoperatie bekijken. Daarnaast staan in de app allerlei ademhalingsoefeningen en bewegingsadviezen van de fysiotherapeut die zowel voor als na de operatie belangrijk zijn.

De JBZ Zorgapp bestaat uit een tijdlijn die de verschillende stappen van de operatie weergeeft. Patiënten kunnen – als zij dat willen – vanuit de app ook pushnotificaties krijgen op belangrijke momneten. Zo krijgen patiënten bijvoorbeeld één dag voor de operatie een bericht over dat zij nuchter moeten zijn voor de operatie. En na de operatie worden zij regelmatig herinnerd aan de ademhalingsoefeningen die zij moeten doen.

De app is te gebruiken door patiënten die geopereerd worden vanwege een kwaadaardige longtumor. Maar ook patiënten die vanwege een andere reden een longoperatie krijgen, kunnen de app gebruiken. In de nieuwe app is ook informatie te vinden over de Intensive Care, aangezien het mogelijk is dat patiënten na een longoperatie naar de Intensive Care gaan. Daarmee bundelt de app alle relevante informatie die patiënten voor, tijdens en na de operatie nodig hebben.

Meer onderzoeken en behandelingen in de app
De JBZ Zorgapp is gratis te gebruiken op de smartphone (Iphone en Android) én op de tablet. Op dit moment zijn er in totaal 24 behandelingen beschikbaar. Chirurgie heeft naast de app over de longoperatie ook een app over de operatie van de dikke darm of endeldarm en de operatie vanwege een gescheurde achillespees. Bekijk hier een compleet overzicht van alle behandelingen en onderzoeken die beschikbaar zijn in de JBZ Zorgapp. De komende tijd zullen steeds meer behandelingen in de JBZ Zorgapp komen. De Health 2 Business Community van het JBZ financiert de app.

Bron: JBZ