KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft een meerjarig contract afgesloten met een Amerikaanse producent van medische apparatuur en hulpmiddelen. Voor het Limburgse logistieke bedrijf, gevestigd nabij Maastricht Aachen Airport, is dit in korte tijd de derde nieuwe klant uit de medische industrie.

Sinds juli verzorgt KWL voor de nieuwe Amerikaanse relatie de ontvangst, opslag, voorraadbeheer, order fulfilment en Europese distributie van medische hulpmiddelen en apparatuur naar patiënten, klinieken en artsen in Duitsland. Oostenrijk en Zwitserland worden eind 2016 uitgerold. De rest van Europa volgt dan in 2017.

Aantoonbare bijdrage
KWL werd in juni 2016 zelf, via een bestaande KWL relatie uit de medische sector, door het Amerikaanse bedrijf benaderd. De klant koos binnen één week na het eerste contact voor de logistieke diensten van KWL. “Internationale bedrijven hebben behoefte aan gepersonaliseerde, flexibele, geïntegreerde logistieke oplossingen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van hun Europese verkopen. Wij zijn het lokale logistieke verlengstuk van de commerciële serviceketen van internationale bedrijven. Meerwaarde, service, flexibiliteit en betrouwbaarheid bieden in de logistieke bedrijfsprocessen van onze klanten. Dat is waar het om draait” aldus Louis Coenders van de afdeling Business Development.

Logistiek maatwerk
De nieuwe klant was al in onderhandeling met een andere Europese logistiek dienstverlener voor de opslag, distributie en logistieke fulfilment van hun Europese verkooporders. Deze dienstverlener voldeed echter niet aan de vooraf gestelde verwachtingen. Volgens Jinder Hug-Wong van de afdeling Business Development, was de keuze voor KWL vervolgens snel gemaakt. “KWL is een hecht familiebedrijf met korte lijnen en het vermogen om snel te reageren op onvoorziene situaties en veranderingen in de logistieke ketens van onze klanten. Wij bieden persoonlijke aandacht, veel flexibiliteit en onderscheidend logistiek maatwerk. Klant- en servicegerichte logistiek waarmee onze klanten hun marktaandeel kunnen vergroten en klanttevredenheid verder kunnen verhogen.”

Europese logistieke uitvalsbasis
In de wereldwijde medische sector zijn Limburg en Maastricht alom bekend vanwege de lokale aanwezigheid van grote medische bedrijven zoals Abbott, Medtronic, Boston en Merit Medical. Nederland wordt ook steeds bekender bij buitenlandse bedrijven die hun afzetgebied naar Europa willen uitbreiden. Ook dankzij de promotionele inspanningen in het buitenland door organisaties zoals LIOF, RVO, NDL en NFIA. “Wij zien overigens steeds vaker dat buitenlandse nieuwkomers hun hoofdkantoor vestigen in de Randstad en hun logistieke distributiecentra in Limburg of Brabant. Zo halen zij maximaal voordeel uit beide locaties” aldus Louis Coenders.

 

Voor meer informatie www.kwl-european-warehousing.com