Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Apotheek Bravis ziekenhuis live met HiX

De instellingsapotheek van het Bravis ziekenhuis is de eerste instellingsapotheek die HiX gebruikt voor de verwerking en administratieve afhandeling van voorschriften vanuit externe instellingen, zoals het verpleeghuis en de GGZ-instelling. 

De instellingsapotheek Bravis is verantwoordelijk voor het farmaceutisch toezicht en de levering van medicatie aan instellingen binnen haar verzorgingsgebied. HiX vereenvoudigt nu de werkwijze van de instellingsapotheek. Erwin Monteban, bedrijfskundig manager Apotheken: “Doordat wij nu beschikken over de nieuwe module van HiX zijn wij in staat medicatieopdrachten vanuit een EVS (elektronisch voorschrijf systeem) zonder handmatige invoer vanuit de receptenbuffer te verwerken en te leveren.”

Facturatie in HiX

Naast effectieve logistieke ondersteuning van de medicatie, waarbij handmatige controles vervangen worden door barcode scanning en een uitgebreide opiatenregistratie, kan de instellingsapotheek van Bravis nu ook eenvoudig factureren. “Kortom, met de nieuwe module van HiX is een compleet geïntegreerd proces ontstaan van medicatieopdracht tot en met facturatie voor Instellingen. Hiermee zijn wij als instellingsapotheek Bravis zeer content.”

Naar verwachting volgt een aantal instellingsapotheken nog dit jaar het voorbeeld van het Bravis ziekenhuis.

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...