MedZine News, de medische nieuwsapp voor mobiel en tablet is nu ook beschikbaar op web.

Op basis van toonaangevende medisch-wetenschappelijke bronnen stelt de applicatie per medisch specialisme een gepersonaliseerd nieuwsoverzicht samen. Vakliteratuur via MedZine News is vanaf nu ook te lezen via www.medzinenews.com.

Op medzinenews.com vinkt de gebruiker zijn gewenste medisch specialisme aan, waarna een overzicht gemaakt wordt van de laatst gepubliceerde artikelen. De berichten zijn afkomstig van ruim 4.700 bronnen, waaronder alle toonaangevende medische (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften en beroepsverenigingen. MedZine News is toegankelijk voor artsen, onderzoekers, andere zorgprofessionals en geneeskundestudenten.

Onafhankelijke redactie
Naast het aanbod van artikelen die worden gepresenteerd in een overzicht, beschrijven medische collega’s hun ervaringen in blogberichten, publiceert de onafhankelijke redactie (video)interviews en verschijnen er nieuwsberichten over spraakmakende wetenschap. Ook is het mogelijk om artikelen te delen via e-mail en sociale media zoals Twitter en LinkedIn. Daarnaast bestaat de optie tot het geven van feedback door de gebruiker.

Over de organisatie
MedZine is een online uitgave van Medix Publishers, de medische uitgeverij die verantwoordelijk is voor diverse communicatiemiddelen in het medische vakgebied, waaronder de apps MedZine News, Learning, Contact en Chat. Gerichte communicatie is volgens Medix Publishers noodzakelijk om de kwaliteit in de gezondheidszorg te waarborgen.