Welke uitvindingen en innovaties gaan onze gezondheid en zorgsysteem veranderen? Meer dan 800 prominente wetenschappers, jonge startups, ervaren ondernemers, gevestigde bestuurders, creatieve kunstenaars, aanstormende onderzoekers, belanghebbende beleidsmakers, investeerders en experts komen op 16 februari in WTC Rotterdam bij elkaar op de landelijke conferentie Innovation for Health om de nieuwste projecten, trends en innovaties met elkaar te delen.

In het plenair programma wordt door gerenommeerde keynote sprekers ingegaan op o.a. strategieën voor duurzame zorg, big data en precisiegeneeskunde. Daarnaast worden thematische sessies georganiseerd over onderwerpen als e-health, regeneratieve geneeskunde, preventie & gedrag, radicale medische technologieën, nieuwe business modellen voor geneesmiddelenontwikkeling en value-based healthcare. Ook worden er prijzen uitgereikt aan de beste innovatie pitch en de meest veelbelovende jonge wetenschapper. Op de interactieve Design Expo kunnen bezoekers fysieke ontwerpen van designers en kunstenaars bezichtigen en prototypes voor de gezondheidszorg bekijken. Ook vinden er een-op-een gesprekken plaats met investeerders, experts, patiëntenorganisaties en academische kennisinstellingen. Voor het volledig programma en meer informatie over de conferentie, zie http://www.innovationforhealth.nl/program-categories.

Deze vierde editie van de toonaangevende conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met o.a. Health~Holland van de Topsector Life Sciences & Health, gemeente Rotterdam en Erasmus MC. Het doel van de conferentie is om bij te dragen aan de toekomst van duurzame gezondheidzorg door een podium te bieden aan innovatieve projecten en producten gericht op preventie en gedrag, diagnose en genezing. Daarmee brengt de conferentie industrie, onderzoek, maatschappelijke organisaties en overheid bij elkaar met als doel de implementatie van zorginnovaties te bevorderen.

Foto: fragment website innovationforhealth.nl

Bron: Hyphenprojects