Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Technical innovations in Medicine: congres voor technologische ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg

Op vrijdag 3 februari 2017 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde (NVvTG) de Technical Innovations in Medicine (TiiM) conferentie. Dit is het jaarlijkse congres van de NVvTG (voorheen NVvTG congres) en vindt plaats in de Prodentfabriek te Amersfoort. Op deze dag zullen  medici, technologen, technisch geneeskundigen en professionals uit de industrie elkaar ontmoeten. Bezoekers maken kennis met nieuwe en complexe ontwikkelingen op gebied van technologie in de gezondheidszorg.

Centraal thema: Walk of Life
Het centrale thema van dit TiiM congres is “Walk of Life”. Aandacht wordt besteed aan de verschillen in de inzet van medische technologie in de uiteenlopende fasen van het leven van een patiënt; van neonatologie tot aan de geriatrie. Sprekers zijn o.a. prof. dr. Jan de Boer, dr. Erwin Kompanje en dr. Alex Eggink. Naast medisch specialisten en ingenieurs zullen verscheidene technisch geneeskundigen aan het woord komen. De dag wordt voorgezeten door Diederik Jekel, bekend van DWDD.

Parallelsessie
De parallelsessie in de middag bestaat uit maar liefst vijf gedeelten, elk met een uniek thema. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. gebruik van 3D printers in de chirurgie, closed-loop beademing van neonaten en medische wearables. Daarnaast zullen er hands-on workshops over bijvoorbeeld het gebruik van augmented reality in de geneeskunde gegeven worden.

Het TiiM congres is hét event van het jaar voor technisch geneeskundigen en zorg professionals. Inschrijven kan via de website onderaan deze pagina.

Wilt u meer weten over dit congres, wilt u kaarten bestellen, of heeft u interesse in een samenwerking met TiiM? Ga dan naar www.TiiM-Conference.nl. Accreditatie voor het congres is aangevraagd. Voor meer informatie over Technische Geneeskunde, zie www.NVvTG.nl.

Bron: NVvTG

 

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...