Na een succesvolle pilotperiode heeft Buurtzorg gekozen voor een samenwerking met e-health leverancier Boomerweb. De thuiszorgorganisatie en app-ontwikkelaar slaan de handen ineen om medicatieveiligheid binnen de thuiszorgorganisatie te verbeteren met behulp van elektronische toedienregistratie.

 

Onlangs werd de mantelovereenkomst ondertekend: Buurtzorg-teams mogen voortaan elektronische toedienregistratie uitvoeren met de Medicatie Controle App van Boomerweb. Sindsdien zijn 26 Buurtzorg-teams gestart. Nog 19 teams staan in de startblokken om ook met de app aan de slag te gaan. “Het mooie van de Buurtzorg-organisatie is de mate van zelfstandigheid van elk team. Zij mogen zelf besluiten om met elektronische toedienregistratie te starten. Het voordeel van de samenwerking met Boomerweb is dat zij vervolgens ook snel kúnnen starten, want verspreid over Nederland werkt een zeer groot aantal apotheken reeds met ons samen. Zo versterken wij elkaar”, aldus Boomerweb-directeur Willem Hendrik Gispen.

 

Betere medicatieveiligheid

Met de Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie kan medicatie digitaal worden afgetekend en worden dubbele controles direct online voorgelegd aan een collega op afstand of aan een zorgcentrale met 24/7 beschikbaarheid. Een combinatie van beide is ook mogelijk, afhankelijk van de voorkeur van het team. Via een veilige koppeling met het apotheekinformatiesysteem van de apotheek is het meest actuele medicatieoverzicht van de cliënt altijd bij de hand.

 

Efficiënter en veiliger

Boomerweb en Buurtzorg voerden begin dit jaar pilots uit op 7 locaties verspreid over heel Nederland. En met succes, want Buurtzorg Nederland is enthousiast over het gebruikersgemak en de efficiëntie van de app. Buurtzorg-projectleider Evelien Welhuis: “De app helpt de teams om efficiënter en veiliger te werken. Buurtzorg-medewerkers hebben met de app altijd een up-to-date medicatieoverzicht voor handen, net als bijsluiterinformatie en de mogelijkheid om medicatie te bestellen. Controles worden gemakkelijk op afstand uitgevoerd.”

 

Trots

Een Buurtzorg-team kan zichzelf aanmelden, accounts aan laten maken en aan de slag gaan, na zelfscholing of uitleg door een Boomerweb-trainer. Boomerweb onderzoekt momenteel verdere integratiemogelijkheden met de leeromgeving van Buurtzorg in het ECD. Willem Hendrik Gispen: “Wij zijn trots om een Buurtzorg-partner te mogen zijn. Buurtzorg is voorloper met het wijkgericht werken en toont zich met de inzet van de Medicatie Controle App een innovatieve partij waar wij graag mee samenwerken. Bovendien spat het werkplezier er bij de Buurtzorg-teams van af. Een verademing in de zorg en dit enthousiasme is ons zelf ook niet vreemd. We zijn daarom een mooie match.”

Foto: fragment website www.boomerweb.nl

Bron: Boomerweb