31 Oktober vindt in Kasteel de Vanenburg in Putten het Borstkankersymposium ‘De Naakte Waarheid’ plaats. Het symposium van borstkankerpatiënten voor borstkankerpatiënten.
Een op de zeven vrouwen heeft of krijgt te maken met borstkanker. Ook bij mannen komt deze vorm van kanker in toenemende mate voor. Al deze patiënten en hun relaties hebben recht op een eerlijk verhaal. De ‘naakte waarheid over borstkanker’ moet bespreekbaar zijn. De meest actuele kennis over deze ziekte moet worden gedeeld.
Sylvana Simons begeleidt de middag
Dit middagsymposium wordt georganiseerd door de Stichting ‘Jij speelt de Hoofdrol’. Deze stichting heeft zich als doel gesteld om de doelgroep een informatief, krachtig en bijzondere bijeenkomst te geven met aansprekende sprekers en praktische workshops. We willen de bezoekers antwoorden geven op prangende hulpvragen. Dagvoorzitter Sylvana Simons begeleidt de dag.
Tijdens het symposium wordt o.a. stil gestaan bij borstkanker anno 2015. Kanker en arbeid met een verrassende inbreng van minister Lodewijk Asscher als spreker. Late gevolgen van borstkanker zoals oedeem, chemo brains, psychische problemen en seksualiteit. Van Kanker naar een leven Na Kanker.
Oncologen, medisch specialisten en patiënten leiden de workshops
Naast het eerste plenaire gedeelte wat ingevuld gaat worden door dr. A.J. Witkamp (oncologisch chirurg) worden er workshops gehouden waar de bezoekers een onderwerp kunnen kiezen die hen het meeste aanspreekt. Deze workshops duren ca. 40 minuten. Het symposium wordt afgesloten met een inspirerend betoog “Passie zonder beperking” door Maurice Wiegman, die al jaren aan een rolstoel gekluisterd zit. Toegang tot het symposium is gratis.
Voor de organisatie van De Naakte waarheid wordt samengewerkt met een groot aantal patiënten, experts vanuit de zorg en organisaties die zich hard maken voor een betere toekomst voor borstkankerpatiënten.
De borstkankervereniging is mediapartner en ondersteunt het bijzondere initiatief.
In het Comité van Aanbeveling zitten naast Peter Kaptein en Sylvana Simons, Bob Pinedo en Trude Maas.