Hof van Kralingen - foto bouwplaats
Op de bouwplaats ligt de laatste heipaal klaar, beschilderd met goede wensen van bewoners en zorgverleners

Met het slaan van de laatste heipaal op de bouwplaats aan de Kralingseweg in Rotterdam startte half november de bouw van het nieuwe Aafje verpleeghuis ‘Hof van Kralingen’. Medio 2023 zal de oplevering plaatsvinden. Dit is het eerste nieuwbouwproject van Aafje. Het verpleeghuis gaat zich specifiek richten op de zorg voor ouderen met dementie.

In Hof van Kralingen biedt Aafje straks op vijf etages kleinschalig wonen aan voor mensen met dementie. Toch kunnen de bewoners genieten van de voordelen van een grootschalige voorziening. Denk daarbij aan een restaurant, een ontmoetingsruimte, behandelfaciliteiten, een bewegingsruimte en dagbesteding. In totaal komen er 95 rolstoelvriendelijke één-persoons studio’s. Elke wooneenheid maakt deel uit van een woongroep van maximaal tien bewoners. Door de kleinschalige manier van wonen is er veel één-op-één aandacht voor de bewoners mogelijk.

Rolstoelperspectief

Het nieuwe verpleeghuis is een aantal interessante innovaties verwerkt. In het ontwerp heeft het perspectief van een rolstoeler veel nadruk gekregen. Veel ‘alledaagse’ zaken zijn op zithoogte te vinden zijn. Ook beschikt iedere studio over een ‘slimme badkamer’. Door de slimme openingsconstructie wordt de ruimte van de badkamer optimaal benut:

slimme badkamer - plattegrond

In de huiskamer en op de gangen is veel aandacht besteed aan belangrijke elementen zoals geur en kleur. Bewoners kunnen hun zintuigen straks laten prikkelen door zich onder te dompelen in speciale beleveNISSEN.

 

 

> Lees meer zorgnieuws op FMT Gezondheidszorg