BrabantZorg, instituut voor ouderenzorg, kiest voor Infrastructure as a Service (IaaS) van clouddistributeur Uniserver, BrabantZorg maakt voor haar primaire proces gebruik van een cliëntenapplicatie waarmee medewerkers vanaf iedere locatie en via ieder device cliëntgegevens, zoals medicatie en behandelingen, kunnen raadplegen. Een goed functionerende en solide netwerkarchitectuur is voor BrabantZorg van cruciaal belang voor de continuïteit van de dienstverlening. Door de overstap naar het cloudplatform van Uniserver en met de kennis van implementatiepartner ITSN, is BrabantZorg nu verzekerd van een betrouwbare infrastructuur op Nederlandse bodem met de hoogste beschikbaarheidsstandaard.

BrabantZorg beheerde haar eigen datacenter voordat ze de stap zette naar de cloud. De migratie naar een professioneel datacenter is gefaseerd uitgevoerd. Eerst is de apparatuur verhuisd, vervolgens zijn migraties uitgevoerd naar een private en public cloud. De volgende stap was het migreren van een mailapplicatie naar Office 365. Door te kiezen voor IaaS van Uniserver profiteert BrabantZorg nu van de beste hardware van Hewlett Packard Enterprise (HPE) en hoeft het geen grote investeringen meer te doen in hardware en het beheer ervan. Bovendien is de infrastructuur volledig redundant uitgevoerd over verschillende tier 4-datacenters in Nederland. BrabantZorg profiteert hierdoor van maximale continuïteit, veiligheid en schaalbaarheid. Bovendien monitort Uniserver proactief de bereikbaarheid van het platform, waardoor mogelijke verstoringen worden voorkomen.

Ellen van den Brand, Teammanager ICT bij BrabantZorg: “Een goed functionerende IT-omgeving is voor BrabantZorg van groot belang. Als onze primaire applicatie niet werkt, hebben we een groot probleem. De zorg voor de cliënt is niet meer geborgd als we cliëntgegevens zoals medicatie, contactpersonen en specifieke aandachtspunten niet kunnen opvragen. De infrastructuur van Uniserver biedt ons een betrouwbaar, flexibel en schaalbaar fundament, zodat we ons geen zorgen hoeven te maken.”

Jack Bruijn, Key Account Manager bij Uniserver: “BrabantZorg heeft ITSN ingeschakeld om de migratie van het eigen datacenter naar de Uniserver-infrastructuur te realiseren. Onze expertise ligt bij het bieden van een cloudplatform dat fungeert als fundament om IT-diensten op te draaien. Onze partner ITSN is gespecialiseerd in het migreren van IT-omgevingen en denkt proactief mee met de klant om hun project te vertalen naar een praktisch ontwerp. We zijn een verlengstuk van elkaars organisatie, waarbij ieder zich focust op zijn eigen specialisme. Alleen zo ontstaat er een sterke keten. Samen bieden we een robuuste motor voor BrabantZorg.”

Hans Hendrikx, Directeur bij ITSN: “Beschikbaarheid en veiligheid van data zijn belangrijk voor BrabantZorg. Daarom maakten ze de keuze om niet langer de hardware zelf te bezitten, maar te migreren naar een infrastructuur die als dienst afgenomen kan worden. Ze zagen de noodzaak om te investeren als een gouden kans om opschoonacties te vereenvoudigen en geen nieuwe investeringen te hoeven doen door naar de cloud over te stappen. Toch is deze stap voor veel organisaties nog een spannende. Dan helpt het dat wij samenwerken met een Nederlandse partij en een Nederlands datacenter, met een merk als HPE dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Het helpt ook om de migratie gefaseerd uit te voeren, zoals wij dat ook bij BrabantZorg hebben gedaan.”

Bron: Uniserver