De komende tijd wordt in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal flink gebouwd aan de toekomst. Eén volledige gang van de polikliniek wordt gemoderniseerd.

Maandag 27 maart werd met het ondertekenen van de contracten het officiële startsein gegeven voor de verbouwing die dit najaar is afgerond. De poliklinieken Orthopedie, Chirurgie en KNO worden samen met de gipskamer en de entreehal van de polikliniek volledig gerenoveerd.

Slaapcentrum
In de nieuwe situatie verblijven de patiënten in een comfortabele, sfeervolle en gemeenschappelijke wachtruimte. Zij kijken uit op de binnenplaatsen die worden ingericht als kunsttuinen. Aan de andere kant van de wachtruimte komen de spreek- en behandelkamers.
De Roosendaalse polikliniek wordt voorbereid op uitbreiding met een Slaapcentrum voor het onderzoeken en behandelen van slaapstoornissen.

Tijdelijk onderkomen
Tijdens de verbouwing worden de poliklinieken Orthopedie, Chirurgie en KNO en de gipskamer tijdelijk ondergebracht op de voormalige kinderafdeling. Daardoor hebben de bezoekers zo min mogelijk last van de werkzaamheden. Orthopedie en de gipskamer verhuizen op vrijdag 7 april, Chirurgie op maandag 10 april en KNO op dinsdag 25 april. Daarna start de verbouwing van de poliklinieken.

Logistiek terrein
Het bouwgebied wordt afgeschermd met stofschotten. Voor de aan- en afvoer van materialen wordt bij de voormalige ingang van de Spoedeisende Hulp een logistiek terrein ingericht. Door de huidige parkeerplaatsen tijdelijk te verplaatsen ondervinden de ambulances geen hinder van de vrachtwagens. Het logistiek terrein wordt afgezet met bouwhekken waarop met artist impressions zichtbaar is hoe de vernieuwde poliklinieken er uit gaan zien.

Up-to-date
Als na een half jaar de verbouwing is afgerond, zijn de poliklinieken Orthopedie, Chirurgie en KNO en de gipskamer volledig up-to-date. In de tussentijd vragen wij om uw begrip voor de overlast die wij zoveel mogelijk proberen te beperken.

Fotobijschrift: Beeld van de receptie in de polikliniek.

Bron en foto: Bravis