Cardinal Health en FourKites bouwen cognitieve supply chain
Foto: PIRO4D via Pixabay

FourKites® en Cardinal Health hebben een partnerschap aangekondigd om het volgen van medische apparatuur, farmaceutische producten, EHBO-benodigdheden en persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens het vervoer naar ziekenhuizen, apotheken en andere zorginstellingen wereldwijd te verbeteren. De hoogwaardige tracking- en analysemogelijkheden van FourKites moeten Cardinal Health helpen de supply chain-activiteiten te optimaliseren en een snelle, betrouwbare en probleemloze levering mogelijk maken aan honderden Amerikaanse en Europese apotheken en ziekenhuizen.

Ervoor zorgen dat producten op tijd en compleet hun bestemming bereiken, is nu belangrijker dan ooit, stelt Sean Halligan, senior vice president van Pharmaceutical Operations bij Cardinal Health, distributeur van geneesmiddelen, wereldwijd fabrikant en distributeur van medische en laboratoriumproducten, en leverancier van prestatie- en data-oplossingen voor zorginstellingen. “Door samen te werken met FourKites, hebben we end-to-end inzicht in producten die onderweg zijn en kunnen we waar nodig aanpassingen doen, zodat onze klanten geen problemen ervaren en ze hun patiënten beter van dienst kunnen zijn.”

Ongehinderde voorraadstroom
FourKites treedt op als de centrale datahub voor het cognitieve supply chain-netwerk van Cardinal Health. Dit netwerk combineert realtime inzicht in de supply chain, machine-learning en kunstmatige intelligentie en maakt zo een ongehinderde voorraadstroom mogelijk. Klanten kunnen zendingen die onderweg zijn in het netwerk volgen via de orderplatforms van Cardinal Health. Tevens helpt het netwerk om marktvraag te voorspellen, producten tijdens het transport beter te beheren en te beschermen, en in te schatten wanneer ze worden afgeleverd. Deze workflow moet resulteren in een slankere, geoptimaliseerde supply chain met een positief effect op de zorg aan patiënten.

Naadloos samenwerken
Met FourKites kunnen het inkoop-, transport-, magazijn- en opslagmanagement van Cardinal Health naadloos samenwerken met partners en klanten. “Het distribueren van medische producten is complex; beveiliging, temperatuurbeheersing, handelsuitdagingen, meerdere geografische locaties en transportmogelijkheden, transittijden en transportcapaciteit. Dit moet nauwkeurig worden beheerd en gecoördineerd binnen een groot netwerk van betrokkenen”, aldus FourKites CEO en oprichter Mathew Elenjickal. “We bieden Cardinal Health realtime inzicht in deze cruciale zendingen en helpen bij het uitvoeren van een bredere visie op een cognitieve supply chain.”

Nieuwe oplossing
De samenwerking tussen beide bedrijven dateert van het begin van de COVID-19-pandemie, met een proefprogramma om Cardinal Health inzicht te geven in het hele traject tussen afhalen en afleveren van de zendingen met persoonlijke beschermingsmiddelen, juist toen de vraag naar die producten enorm toenam. Gezamenlijk werd een nieuwe oplossing ontwikkeld voor het volgen van koeriers die tegemoetkomt aan de eisen rond gezondheidsproducten, zoals nauwkeurige temperatuurbeheersing en ‘white glove treatment’.