Cordaan vergroot efficiëntie en security met nieuw ICT-netwerk

Cordaan heeft zijn infrastructuur vervangen door cloudgedreven netwerkoplossingen van Extreme Networks om kosten te verlagen en – in deze pandemie en in de toekomst – in te spelen op de hogere eisen van bezoekers en medische apparaten.

De nieuwe flexibele en kosteneffectieve cloudtechnologieën stelt Cordaan in staat eenvoudiger zijn verspreide zorgnetwerk te beheren en te schalen. Verder kan de zorgverlener patiënten en medewerkers nu voorzien van betrouwbare connectiviteit en zowel persoonlijke als verbonden medische apparaten veilig laten draaien op alle 120 locaties.

Snel en veilig
Het netwerkplatform voorziet Cordaan van end-to-end inzicht in het netwerk en onbeperkte toegang tot data. Hierdoor kan het IT-team apparaten en diensten monitoren en beheren zonder het land door te hoeven reizen. Daarnaast kan de zorgverlener ook gebruikmaken van netwerksegmentatie om patiënten en medewerkers snel en veilig wifi-toegang te geven. Dankzij netwerksegmentatie worden essentiële medische apparaten gescheiden van andere apparaten om ze te beschermen in geval van cyberaanvallen of datalekken. Verder is upgraden en toevoegen van nieuwe apparaten en diensten aan Cordaans verspreide netwerk geautomatiseerd. Hierdoor hoeven IT-specialisten zich minder bezig te houden met het draaien, onderhouden en troubleshooten van het netwerk.

Stijgende vraag
“Alles wat we bij Cordaan doen, is gericht op het bieden van een zo comfortabel mogelijke ervaring voor onze patiënten, en het voorzien in de meest geavanceerde behandelingen en zorg. Ons netwerk speelt hierin een belangrijke rol, en we hadden een nieuwe veilige, flexibele en veerkrachtige cloudinfrastructuur nodig om de stijgende vraag aan te kunnen van duizenden persoonlijke en medische apparaten”, zegt Rob Bergfeld, Manager ICT Services bij Cordaan. “Dankzij de draadloze oplossingen van Extreme blijven onze bezoekers beter verbonden en kan ons team zorgeloos onze patiënten ondersteunen.”

Over Cordaan
Cordaan ondersteunt meer dan 20.000 mensen in Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep. De bijna 6.000 medewerkers en meer dan 2.500 vrijwilligers van de organisatie verlenen verschillende zorgdiensten bij mensen thuis of in verpleeghuizen. De zorg wordt verleend aan ouderen, maar ook aan kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld leerachterstanden en psychische problemen.