Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Corona vereist zorg voor het binnenmilieu: grote ruimten & goed ventileren

Facility management moeten waarschijnlijk aanvullende maatregelen nemen nu de luchtverspreiding van corona steeds overtuigender wordt.

Grote ruimten en goed ventileren wordt het nieuwe advies.

Wereldwijd hebben 241 wetenschappers de WHO opgeroepen om de luchtverspreiding van het coronavirus door zwevende virusdeeltjes te erkennen. Het gaat om microdruppels of aerosolen, die niet binnen anderhalve meter neervallen, maar lang blijven zweven. Nu het wetenschap is, worden de coronaprotocollen hoogstwaarschijnlijk uitgebreid met aanvullende RIVM‑richtlijnen.

Dr. ir. Atze Boerstra is één van de ondertekenaars. Met zijn collega´s van ingenieursbureau DGMR heeft hij onderzoek gedaan naar luchtverspreiding. De grafiek laat zien wat het blootstellingsrisico aan corona is als mensen zich 2,5 uur met een besmette persoon in een bepaalde ruimte bevinden. De resultaten zijn zonneklaar en daarom is het advies aan facilitair managers:

1. zorg voor grote, goed geventileerde ruimten;
2. meet de binnenlucht‑kwaliteit met een wandmetertje;
3. laat de risico´s berekenen voor complexere gebouwen

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...