Om besmetting met het Coronavirus te voorkomen zijn ingrijpende aanpassingen van de schoonmaakwerkzaamheden op de werkvloer vereist.

Terwijl organisaties bezig zijn met het hervatten van de werkzaamheden op kantoor, ontstaat de vraag of het wel veilig genoeg is om terug te keren naar een werkplek waar veel verschillende mensen samenkomen. Om die reden verlangen steeds meer organisaties een gerichte aanpak in kantoorschoonmaak met meer nadruk op dieptereiniging van de werkplek. Onderzoek toont aan dat een virus op een veelgebruikt oppervlak zoals een deurklink of tafel 40 tot 60% van de aanwezige medewerkers in een werkomgeving binnen twee tot vier uur kan infecteren met dat virus.

Met een nieuw gecertificeerd hygiëneprogramma Pure Space gebaseerd op wetenschappelijke inzichten maakt workplace expert ISS Facility Services objectief inzichtelijk hoe hygiënisch schoon de werkomgeving is. Het programma Pure Space is gericht op het voorkomen van overdracht van virussen in de werkomgeving en aanvullend op de dagelijkse kantoorschoonmaak.
Alleen terug naar kantoor met hogere hygiënestandaarden
Organisaties moeten de fysieke relatie tussen mensen en hun werkomgeving opnieuw opbouwen. Dat kan alleen als er hogere hygiënestandaarden worden gehanteerd in die werkomgeving. “We halen onze inspiratie uit jarenlange ervaring in clean rooms, ziekenhuizen en zorginstellingen waarbij geen ruimte is voor afwijkingen of uitzonderingen in de hygiëneprotocollen. Met Pure Space nemen we deze kennis en de methoden om aan de eisen te voldoen over en gebruiken we dit in een kantooromgeving om zo dezelfde resultaten te realiseren. De emotionele band die medewerkers met hun werkomgeving hebben, kan alleen worden hersteld als er vertrouwen is in de veiligheid van de werkomgeving”, aldus ISS Group COO Troels Bjerg.
Pure Space biedt maximale hygiëne en verwijdert alle micro-organismen die typerend zijn voor overdracht van besmetting. De schoonmaak richt zich op oppervlakken die veel en vaak door de handen van veel verschillende personen worden aangeraakt. Met Pure Space zijn deze oppervlakten vrij van micro-organismen en de resultaten worden getest en aantoonbaar gemaakt met geavanceerde technologie.
Alle schoonmaakprofessionals van ISS die met Pure Space werken, zijn volledig getraind en gecertificeerd. Pure Space is effectief en elimineert alle infectiebronnen op oppervlakten. Pure Space is als methode geverifieerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Norske Veritas.
Meer informatie via: