In opdracht van het Radboudumc in Nijmegen heeft EGM architecten in samenwerking met SH Studio voor het interieurontwerp en Healing Environmenteen nieuw ontwerp gemaakt voor de psychiatrische afdeling van het Radboudumc.
De afdeling die in 1992 werd geopend, was verouderd en voldeed niet meer aan de nieuwste inzichten op het gebied van klinische patiëntenzorg.  
Samenwerking
De psychiatrische afdeling bevindt zich in een zelfstandig gebouw op de oostflank van de Radboudumc campus. EGM onderzocht in nauwe samenwerking met Projectbureau Bouwzaken van het Radboudumc en vertegenwoordigers van de afdeling, of in het bestaande gebouw een moderne kliniek kon worden ondergebracht. Het resultaat van de vele gesprekken en brainstormsessies is een state-of-the-art ontwerp. De kliniek biedt ruimte aan 27 klinische patiëntenkamers met eigen sanitair, een High & Intensive Care , drie woon-en eetruimten, een centrale ontvangstruimte en flexibele werkruimten voor het personeel.
Healing Environment en Evidence Based Design
Bij de ontwerpkeuze speelde het creëren van een Healing Environment en het gebruik van Evidence Based Design een leidende rol. De afdeling is flexibel en naar behoefte in te delen van een gesloten naar een open afdeling. Het gebouw is getransformeerd van een donkere, besloten ruimte naar een overzichtelijke, veilige en prettige omgeving met veel daglicht en uitzicht. Een volledig nieuwe klimaatinstallatie zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. In het centrale gedeelte van de kliniek bevindt zich een met bamboe begroeide patio. Deze ruimte, die het buiten binnen laat, organiseert de afdeling op natuurlijke wijze.